O-STA

NEMŠKI FORUM 2019, 22.5.2019 | Kakšne priložnosti imajo slovenska podjetja v Nemčiji?

NEMŠKI FORUM 2019

"Katere nove panoge so obetavne in kakšne priložnosti imajo slovenska podjetja v Nemčiji?"

VABILO MEDIJEM
(AHK Slovenija)

22. maj 2019, 8:30 - 14:00
Austria Trend Hotel
Dunajska cesta 154, 1000 Ljubljana

Spoštovani novinarji in uredniki,

Nemčija je največja gospodarska velesila v Evropi in četrto največje gospodarstvo na svetu. Približno 20% celotnega slovenskega izvoza gre v Nemčijo, poleg tega pa Slovenija v Nemčijo več izvozi kot uvozi. Nemško-slovenski gospodarski odnosi se z blagovno menjavo v višini skoraj 12 milijard evrov nadaljujejo v pozitivnem trendu, je pa zelo verjetno, da bo izvozna rast v letu 2019 nekoliko bolj zmerna.

"Začetek v leto 2019 je bil uspešen: v januarju je bilo izvoženih 13,7% več blaga kakor leto prej. Tudi vrednost izvoza je v primerjavi narasla za 5,2%. V letu 2018 je število nemškega uvoza iz Slovenije za 3,54% naraslo, kar ustreza vrednosti 216.310.000€. Vendar je po rekordno visokem izvozu in uvozu v Sloveniji v letu 2019 zelo verjetno, da se bo dosedanja močna rast zmanjšala. Slovenska izvozna rast bo posledično rasla zmerno, a kljub vsemu bo ostala še vedno na visokem nivoju, bo pa nižja od prejšnjega leta." Simon Pöpperl, Vodja oddelka poslovne storitve.

  • Kako uspešno poslovati na nemškem trgu? Kakšno strategijo trženja ubrati?
  • Kakšne so možnosti za financiranje vstopa na tuj trg? Kako najti investitorja?
  • Kaj nam narekuje trg in kako prilagoditi svojo proizvodnjo skladno z novimi zahtevami trga? Kako postati "fit za izvoz"?
  • Katere nove panoge so obetavne in kakšne priložnosti imajo slovenska podjetja v Nemčiji?

Na ta in številna druga vprašanja bomo v družbi slovenskih in nemških strokovnjakov odgovarjali na strokovni konferenci Nemški forum, ki jo Slovensko-nemška gospodarska zbornica skupaj s partnerji prireja v sredo, 22. maja 2019, v Austria Trend Hotelu Ljubljana. Med govorci in gosti programa foruma bodo svoje poglede, izkušnje in znanja delili tudi Ruth Nicolai, AUMA (Združenje nemške sejemske industrije), Dr. Bernhard Hauer, stalni namestnik veleposlanika Zvezne republike Nemčije, Petra Ambrožič, SPIRIT, Matic Vošnjak, Competo, Katja Stadler, Vodja oddelka pravo in davki pri AHK Slovenija, Breda Jerič, Bisnode, Raoul Frings, NRW.INVEST, Simon Pöpperl, Vodja oddelka poslovne storitve pri AHK Slovenija.

PROGRAM DOGODKA

***

Vljudno vabljeni!

Za akreditacije, intervjuje, izjave, prijazno prosim za predhodno najavo na:

Tina Drolc

E: tina.drolc@ahkslo.si

M: +386 30 451 888