O-STA

Igor Jagodic navdušuje tudi izven Slovenije

Pomlad spodbuja številne gurmane in ljubitelje narave, da se zapeljejo do zelenega Medžimurja in svoje brbončice prepustijo užitkom, ki jih ponuja hrvaški cvetlični vrt. Tam so pretekli teden z odličnim kulinarično-vinskim dogodkom v LifeClass Termah Sveti Martin proslavili tradicionalno praznovanje Urbanovega - enega največjih gospodarsko-turističnih dogodkov severozahodne Hrvaške, katerega poudarek je predvsem na priznanih vrhunskih vinih, kulturi pitja vina, medžimurskih kulinaričnih specialitetah in prijetnem druženju.

Meni, ki navdihuje

O jedeh z menija vrhunskega kuharskega mojstra Igorja Jagodica, ki so svojo simfonijo zaokrožile z vrhunskimi vini, pri izbiri katerih sta moči združila francoski master sommelier Eric Zwiebel in hrvaški sommelier Siniša Lasan, se še vedno govori. Kako ne: pozdrav iz kuhinje se je začel s šparglji in roséjem, se nadaljeval z mariniranim in opečenim telečjim filejem z divjimi zelišči, ki so ga gostje pomazali z majonezo z lešnikovim oljem in drugimi dobrotami, harmoniji okusov pa je dodal piko na i sivi pinot. Nadaljevalo se je z juho iz sladkega krompirja, leče in koriandra, s pirejem cvetače, pinjami in tartufi, s katerimi se je prijetno družil sauvignon, vrhunec pa je bila divjačina z omako iz češenj in larda z modrim pinotom. V slogu popolnih užitkov je bila tudi sladica: ganache bele čokolade, jogurta in pasijonke z bananinim biskvitom, sladoledom pečene banane, omake pasijonke in banane, ki jim je dalo piko na i sladko vino iz izbranih posušenih jagod.

Kulinarične kreacije po antropozofski filozofiji Rudolfa Steinerja

V restavraciji LeBatat v LifeClass Termah Sveti Martin se vse leto okusi tradicije prepletajo z inovativno sodobno kuhinjo in njenimi kulinaričnimi kreacijami. Še več: ker v medžimurskih termah sledijo filozofiji Rudolfa Steinerja, ki je začetnik antropozofije, waldorfske pedagogike in biodinamičnega kmetovanja, je LeBatat restavracija z okusnimi zdravimi jedmi, prepletenimi s tradicijo in sodobnostjo. Že Rudolf Steiner je v svojih delih pisal o gomolju Dioscorea Batatas, zato tudi ime restavracije LeBatat. Ta koren je znan kot vrsta, ki je sorodna sladkemu krompirju, in kot svetlobni koren. Svetlobni koren nosi močno sporočilno vrednost in simbolizira prenos misli v dejanja. V restavraciji pa si želijo, da gostje okuse in kombinacije iz restavracije, ki so v njih spodbudili tako užitek kot dobro počutje, prenesejo tudi v svoj vsakdan. Prav zato so letos spomladi odprli svoj biodinamični vrt, na katerem si lahko gostje kar sami naberejo sestavine za zajtrk.