O-STA

TAM-TAM Uična galerija na Vegovi v koprodukciji z Galerijo Photon

razstava Primož Zorko: I Won't Complain / Ne bom tarnal

V TAM-TAM Ulični galeriji na Vegovi se v prvem poletnem mesecu s projektom I Won't Complain, predstavlja Primož Zorko. Vi in vaši prijatelji vljudno vabljeni na odprtje razstave, ki bo v torek, 4. junija 2019, ob 17. uri.

Tako življenje kot ustvarjanje umetnika Primoža Zorka sta močno zaznamovana z njegovo veliko strastjo, s surfanjem na valovih. Velikokrat se spopada z željo po surfanju in oceanu, ki mu zaradi geografske lokacije rojstnega kraja pogosto nista dosegljiva. Njegova izkušnja surfanja je zato po navadi le posredna - bodisi na spletu v obliki algoritmov in vizualnih surf predstavitev napovedi valov, ali pa ustvarjena podzavestno, v obliki sanj. Včasih posredno izkušnjo ustvari z doma najdenimi in ustvarjenimi nadomestki, da bi to pomanjkanje lažje preživel. Daljše kot je pomanjkanje, večja je prisotnost njegovih sanj. Resnična izkušnja surfanja se počasi omeji na spomin in postane podzavestna. Nekaj kar se je začelo kot prijetno obujanje spominov, se s časom, postopoma spremeni v nočne more.

Projekt I Won't Complain govori o ljubezni in strasti, ki prežema vse nivoje posameznikovega obstoja. Avtor občuti to kot dvojnost med srečo in bolečino, med nebesi in peklom, med dnevom in nočjo, v enem.

In čeprav ne razumem svojih sanj

Vem, da nekje je upanje, je upanje,

je upanje. (Benjamin Clementine, I Won't Complain, 2015.)

Primož Zorko, (1983) je samostojni umetnik, fotograf in oblikovalec, ki deluje tako na komercialnih kot na umetniških področjih. Njegova dela so bila razstavljena na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah doma in po svetu. Trenutno živi in dela v Ljubljani.

4. 6. - 1. 7. 2019
Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut
Koprodukcija: Galerija Photon
Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.