O-STA

Europark podprl projekt Zgodba o klopeh in ljudeh

Družbeno-odgovorno ravnanje je pomemben del poslovanja mariborskega nakupovalnega središča. To so v Europarku ponovno potrdili s podporo lokalnemu projektu Zgodba o klopeh in ljudeh. Društvo z istim nazivom v Mariboru postavlja unikatne klopi, ki jih oblikujejo kiparji, slikarji, arhitekti ali industrijski oblikovalci. Projekt je namenjen povezovanju ljudi, obenem pa želijo z unikatno oblikovanimi klopmi prispevati k ponovni oživitvi javnega prostora.

Povezovanje plemenitih ljudi

Idejna vodja Zgodbe o klopeh in ljudeh je gospa Liljana Jarh, v Mariboru pa so od leta 2015 postavili že 15 klopi - vsaka pripoveduje svojo edinstveno zgodbo. "Projekt Zgodba o klopeh in ljudeh povezuje mnogo plemenitih ljudi, ki čutijo, da smo več, kadar smo del skupnega, da tudi umetnost ni ločena od življenja in da s tem, ko podpremo lepo in dobro, darujemo vsem nam in sebi," je projekt na kratko predstavila ga. Jarh. Umetniška klop "Trenutek", ki je avtorsko delo akademske kiparke Vlaste Čobal Sedmak, sicer stoji na nabrežju reke Drave.

Klop, posvečena Slovenskemu društvu hospic

Postavitev petnajste klopi "Trenutek", klopi s humanitarno sporočilnostjo, ki je posvečena Slovenskemu društvu hospic, je z donacijo podprlo nakupovalno središče Europark. Ob njeni otvoritvi, ki je potekala v petek, 7. junija, je Simona Mandl, center managerka Europarka, povedala: "V Europarku z veseljem podpiramo lokalne projekte, ki pozitivno vplivajo na okolje in ljudi, ki v njem živijo. To je eno od naših poslanstev in veseli smo, da smo podprli srčni projekt Zgodba o klopeh in ljudeh. Verjamem, da bo tudi ta klop povečala število priložnosti za prijetna druženja vseh Mariborčanov in Mariborčank ob nam ljubi Dravi." Liljana Jarh pa je svojo hvaležnost izrazila z naslednjimi besedami: "Izjemna zahvala vodstvu Europarka za prijazno srečanje, presunljivo hiter odziv, zanesljivost, srčno komunikacijo in finančno podporo pri postavitvi petnajste unikatne klopi v našem mestu, ki je hkrati posvečena delovanju Slovenskega društva hospic, katerega prostovoljka na programu za žalovanje otrok in odraslih po izgubi bližnje osebe ter programu detabuizacije smrti sem tudi sama."