O-STA

˝Sedaj se moramo malo spočit'!

Avtor: L. Š.

Super kolesarji Primož Roglič, Tadej Pogačar in Jan Polanc so kljub svoji mladosti dosegli športne rezultate, ki jim jih zavidajo marsikateri kolesarski kolegi. Izjemno ponosni, a vidno utrujeni, so se razveselili sprejema, ki so jim ga pred mestno hišo v Ljubljani prejšnji ponedeljek pripravili navijači, kolesarji in kolegi iz kolesarske zveze Slovenije. Razveselili so se tudi bogatih nagrad - vikend paketa za dve osebi v Hotelih LifeClass Portorož, ki ga bodo lahko izkoristili za sproščujoč oddih pred naslednjo dirko - Tour de France. No - morda bo Rogla, vikend paket izkoristil kar v troje, z dekletom Loro Klinc namreč pričakujeta naraščaj.

Na tiskovni konferenci pred sprejemom je najmlajši zmagovalec v zgodovini Dirke po Kaliforniji, Tadej Pogačar povedal, da se je za to največjo ameriško kolesarsko dirko, zaradi podobnih vremenskih razmer pripravljal tudi na slovenski Obali: ˝V Sloveniji imamo zelo dobre pogoje za trening. V zimskem času so pogoji na celini sicer slabši, če pa se zapeljem do Obale, lahko izvedem zelo dober trening. Vesel sem, da lahko treniram pri nas.˝

Nekdanji smučarski skakalec in bodoči očka, Primož Roglič, je o svojem doživljanju Gira d'Italia povedal naslednje: ˝120. etapa je bila za nas kolesarje izjemno pomembna saj smo od sebe dali ne 100, ampak nemogočih 110 odstotkov napora. Zaradi množice navijačev in slovenskih zastav na cilju smo morali nositi sončna očala, kajti solze so kar tekle.˝

Grupetto je skupina, v kateri se zberejo šprinterji, ki želijo v skupini kolesarjev čim lažje preživeti gorske etape v svojem ritmu.

Roza barva je trenutno najljubša barva Jana Polanca: ˝Roza majica je res nekaj posebnega, vendar je to, kar smo videli ob cestah na Giru d'Italia še bolj neverjetno. Čeprav nas je Slovencev le dva milijona, je bil občutek tak, kot da jih je vsaj milijon prišla navijat na tekmo. Zaradi njih nisem ostal v grupettu, ampak sem zmogel še dodaten napor in se prebil naprej.