O-STA

Tišina! Mladi govorijo...

Nocoj bodo v sklopu prireditev Pozdrav poletju 2019 na Gimnaziji Celje - Center javnosti predstavili tretjo številko literarne revije Podstrešje, takoj za njo pa bo na programu druga predstava kina pod zvezdami - Bičkov Razredni sovražnik

V soboto se je s Poletno muzejsko nočjo in letnim kinom na Gimnaziji Celje - Center (GCC) začel kratki festival dijaške ustvarjalnosti GCC pozdrav poletju 2019. Vse do 20. 6. bo dopolnjeval pester kulturni utrip knežjega mesta in tako boda danes, v ponedeljek, 17. 6., ob 20. uri v parku za šolo dijaki predstavili tretjo številko literarne revije Podstrešje, ob 21. 15 pa se bo v kinu pod zvezdami zavrtel slovenski film Razredni sovražnik režiserja Roka Bička.

Pred tremi leti pa so dijaki pod vodstvom celjskega pesnika in igralca Kristiana Koželja obudili celjske pesniške večere s slam poezijo, šola pa tudi sicer že vrsto let pripravlja zelo priljubljen natečaj za dijaško naj kratko zgodbo. Tako se je oblikovala pobuda, da bi najboljše literarne stvaritve šolskega leta ujeli med platnice revije z imenom Podstrešje. Pomenljivi podnaslov revije je TIŠINA! Mladi govorijo, urednik tretje številke pa je tretješolec in nagrajenec številnih literarnih natečajev, prejemnik letošnje nagrade Župančičeva frulica za najboljšega srednješolskega pesnika Aljaž Primožič. Predstavitev revije, ki letos vsebuje prispevke 22 mladih avtorjev z GCC, Gimnazije Kranj in I. gimnazije v Celju ter ilustracije tretješolke likovne gimnazije Maruše Šlogar, bodo 17. 6. dopolnili odlični glasbeniki z GCC ter častni gost večera, dr. Matic Majcen, filmski kritik in urednik.

Pozdrav poletju se bo sklenil v četrtek, 20. 6., ob 20. uri s koncertom vokalne zasedbe Oktet 9 in francosko komedijo Bog, le kaj smo spet zagrešili? Pester junijski kulturni utrip bo tako zaključil plodno in uspešno šolsko leto na edini srednji šoli v Sloveniji, ki ji je JSKD leta 2015 podelil naziv Kulturna šola. Vse prireditve bodo v čudovitem ambientu parka za GCC, če bo slabo vreme pa v šoli.

PRILOGA: Fotografije s sobotne muzejske noči in letnega kina (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si
Aljaž Primožič, urednik revije Podstrešje, 030 658 897, aljaz.primozic123@gmail.com