O-STA

Vseslovensko srečanje društev Šole zdravja v Velenju

Velenje, 19. junij 2019 - V soboto, 22. junija, bo Velenje gostilo člane skupin Društva Šola zdravja (DŠZ) 'Telovadimo v Velenju 2019'. Ob 8. uri jih bo na Titovem trgu pozdravil podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Zbrale se bodo skupine z vseh koncev Slovenije, pričakujemo okrog 1.500 telovadcev, ki bodo pod vodstvom Nikolaya Grishina izvedli jutranjo telovadbo 1000 gibov. DŠZ letos praznuje 10-letnico delovanja, ki jo bo obeležilo v mestu Velenje, ki letos zaznamuje 60 let od uradnega odprtja mestnega središča.

Prisotne bodo ob 8. uri na Titovem trgu nagovorili podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednica DŠZ Zdenka Katkič. Sledila bo skupinska vadba, ki jo bo vodil idejni vodja in ustanovitelj društva Nikolay Grishin, ruski zdravnik in manualni terapevt. Po vadbi se bodo člani skupin še zadržali v našem mestu. Lokalni turistični vodiči jim bodo razkazali mesto, se sprehodili okrog jezer, si ogledali Muzej premogovništva Slovenije v Velenju in obiskali 'Pljusk' na Velenjski plaži.

Društvo Šola zdravja danes ima 192 skupin, ki delujejo v 76 občinah in štejejo čez 4.200 članov, ki vsako jutro, ne glede na vremenske razmere, telovadijo na javnih površinah po vsej Sloveniji. Velenjska skupina, ki danes šteje 27 članov, deluje že od leta 2013, jutranjo telovadbo pa izvajajo na Titovem trgu.

Število novih članov DŠZ vse bolj narašča, kar pomembno vpliva na izboljševanje zdravja vseh državljanov. Prav taka skupinska srečanja z jutranjim razgibavanjem po različnih slovenskih regijah, pripomorejo k boljšemu informiranju in osveščanju ljudi o pomembnosti vsakodnevne telesne dejavnosti za zdravje.

Program DŠZ podpira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in je del aktivnosti Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s katerim želijo izboljšati prehranjevalne in gibalne navade prebivalstva. Izvedbo projektov Jutranja telovadba 1000 gibov in Festival aktivnega staranja omogoča sofinanciranje Fundacije za šport, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Športne unije Slovenije.

Več informacij o delovanju DŠZ lahko zainteresirani dobijo na spletni strani društva www.solazdravja.com.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................