O-STA

Neizmerni lepoti in eleganci belih lipicancev se bodo na Dnevu Kobilarne Lipica, 8. septembra, pridružili Vlado Kreslin, Policijski orkester in Magnificent Maelle

Več kot 40 belih lipicancev bo v nedeljo, 8. septembra, prvič zaplesalo na največje uspešnice Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Policijskim pihalnim orkestrom. Pridružila se jim bo izjemna šepetalka konjem Magnificent Maelle, zato se na Dan Kobilarne Lipica obeta glasbeno-konjeniški spektakel, ob katerem se od navdušenja zvrti.

V izjemnem spektaklu Beli lipicanci in črna kitara bodo zablesteli vsi najlepši beli konji iz Lipice. Kreslinov Band in Policijski pihalni orkester pa bosta doživetje elegance lipicancev prepletla s čutnimi in legendarnimi Kreslinovimi melodijami ter tako priigrala dih jemajoči konjeniško-glasbeni spektakel, ki se bo začel na hipodromu v Lipici ob 15. uri.

Tako kot Vlado Kreslin slovi po obvladovanju strun svoje črne kitare, lepota belih lipicancev najbolj zasije, ko predstavljajo figure visoke šole klasičnega dresurnega jahanja. Tokrat bodo bele lipicanske kobile vse svojo milino nastopile ob skladbi Tisoč let, ob legendarni Od višine se zvrti pa bo navdušil solo nastop čudovitega visoko izšolanega lipicanca.

Lipicanci bodo tokrat prvič "zaplesali" na glasbo Vlada Kreslina. In - kot pravi legendarni glasbenik in kantavtor - tudi sam na trenutke še vedno težko verjame, da se bo to res zgodilo: "Vsi, ki jim povem, da bodo lipicanci plesali na našo glasbo, pravijo: 'Vlado, pa saj to ni mogoče. Saj to ne gre.' Tudi sam težko verjamem in komaj čakam, da vidim ta čudež!"

Tako ostaja odprto vprašanje, ki najbolj zanima vse ljubitelje Lipice in lipicanca, to je, kaj lipicanci pripravljajo ob legendarni skladbi Tista črna kitara. To bo vsekakor eno najlepših doživetij za obiskovalce Dneva Kobilarne Lipica, ki na lipiški hipodrom prinaša zgodbo o ponosu, ljubezni, neomajni volji, potrpežljivosti in napredku. Zato se bo nastopajočim pridružila tudi Magnificent Maelle - Francozinja, ki navdušuje z izjemnim čutom za komunikacijo s konji in dresuro v svobodi.

Sproščeno festivalsko vzdušje in privlačen celodnevni program za družine z otroki se bosta tako v nedeljo začela že ob 10. uri. Na zelenem lipiškem posestvu se bodo zvrstile celodnevne delavnice in animacije za otroke, obenem pa bo Dan Kobilarne Lipica priložnost za spoznavanje življenja lipicancev, ogled predstavitve kovanja in sedlanja ter otroška doživetja s poniji in družinske vožnje s kočijo. Obiskovalci bodo lahko na ta dan spoznali lipicance iz vse Slovenije, tudi iz Združenja rejcev lipicanca Slovenije in Postaje konjeniške policije Ljubljana, dan nepozabnih doživetij v Lipici pa bo zaokrožila slastna in sladka kulinarična ponudba.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-76NnT54FvN

Foto: Mitja Božič, Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Sibil Slejko, Miro Majcen, Valter Leban

Dan Kobilarne Lipica: http://bit.ly/2ZuKUFC