O-STA

ZKŠT Žalec pričenja z vpisom abonmajev v novi sezoni

ZKŠT ŽALEC PRIČENJA Z VPISOM ABONMAJEV V NOVI SEZONI

ZKŠT Žalec vabi k vpisu v novo abonmajsko sezono. Tudi letos so pripravili pester program v štirih abonmajih, gledališkem, narodno-zabavnem in citrarskem. Z VOŽ-kovim gledališčem, v sklopu katerega organizirajo predstave za najmlajše po enotah Vrtcev Občine Žalec (od tod tudi ime), skrbijo tudi za to, da se že najmlajši spoznavajo z odrskimi deskami, ki jim lahko pozneje na široko odprejo vrata v nove svetove umetnosti.

V gledališkem abonmaju tudi letos ponujajo aktualen in raznovrsten nabor petih predstav slovenskih gledališč. Sezono bodo 4. novembra odprli s predstavo Prešernovega gledališča Kranj Teror, sledile jim bodo Petelinji zajtrk šentjakobskega gledališča, Bog masakra Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Tako ti je, mala v sodelovanju Orangla in SiTi Teatra BTC ter Tih vdih Mestnega gledališča Ljubljana.

V programu narodno-zabavnega programa, ki ga je tudi letos pripravil umetniški vodja Andrej Hofer, bo pet koncertov, na katerih bodo nastopili ansambli Petka, Stil, Slovenski zvoki, Banovšek, Poskočni muzikanti, Smeh, Vražji muzikanti, Spev, Veseli svatje in Opoj. Na zadnjem koncertu se bo glasbenikom na odru Doma II. slovenskega tabora Žalec pridružil stand up komik Aleš Novak.

Tudi v citrarskem abonmaju bo pet koncertov, ki se bodo odvijali v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec. Ta abonma je edinstveni tovrstni koncertni cikel v Sloveniji, celo v Evropi, ki je posvečen citram. V program je umetniški vodja Peter Napret vključil kvartet Svit z Marino, Ubrane strune, citrarsko skupino Dominae, Slovenski citrarski kvartet ter Moniko Stefanciosa in Evo Poglajen.

V okviru Vožkovega gledališča bodo tri predstave v dopoldanskem času v enotah Vrtcev Občine Žalec (Zgodba o dveh kozah gledališča Makarenko, Smetiščni škrat gledališča Ku-Kuc v sodelovanju z Zavodom Vista in predstava presenečenja), predstava Palček Nos pa v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

V sklopu šolskih predstav za učence osnovnih šol bodo izvedli: Veliki pok Zavoda Margareta Schwarzwald, Heidi Slovenskega ljudskega gledališča Celje in Zvezdico zaspanko Festivala Velenje in Instituta za umetničku igru Beograd.

V letošnji sezoni so standardni vsebini dodali še bogat glasbeni program za vse okuse in generacije s skupnim naslovom Kvartet koncertov. V Domu II. slovenskega tabora Žalec bodo štirje koncerti: Nina Pušlar z bendom (november), V Slakovi zidanici (december), Mi2 akustični (februar 2020) ter Goran Bojčevski in Matija Dedić (marec 2020).

Vpisovanje abonmajev bo potekalo v TIC-u Žalec, Šlandrov trg 25, tel. 03 710 04 34, od 16. septembra dalje. Za dosedanje abonente so sedeži rezervirani do 28. septembra. V ZKŠT Žalec nudijo različne možnosti plačila in popuste.

Več informacij: www.zkst-zalec.si