O-STA

Beli lipicanci, Vlado Kreslin in črna kitara - v nedeljo prvič skupaj v nepozabnem spektaklu ob Dnevu Kobilarne Lipica

Več kot 40 čudovitih belih lipicancev bo v nedeljo, 6 oktobra, prvič "zaplesalo" na največje uspešnice Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Policijskim pihalnim orkestrom. V nepozabnem spektaklu Beli lipicanci in črna kitara se jim bo pridružila izjemna šepetalka konjem Magnificent Maelle, preplet celodnevnega festivalskega dogajanja bo v Lipico vabil vse od 10. ure.

Ob Dnevu Kobilarne Lipica, v nedeljo, 6. oktobra, bodo v edinstvenem spektaklu Beli lipicanci in črna kitara zablesteli vsi najlepši beli konji iz Lipice. Kreslinovi Mali bogovi in glasbeniki Policijskega pihalnega orkestra bodo doživetje elegance lipicancev prepletli s čutnimi melodijami in priigrali dih jemajoči konjeniško-glasbeni spektakel z začetkom ob 15. uri na hipodromu v Lipici.

Bele lipicanske kobile bodo nastopile ob Kreslinovih verzih "Tudi čez tisoč let, tu bom stal, sonce bo moje srce," skladba Od višine se zvrti pa bo na hipodrom pritegnila čudovitega visoko izšolanega lipicanca v solo nastopu. Kako bodo elegantni koraki belih lipicanskih konj pospremili legendarno Kreslinovo skladbo Tista črna kitara, pa naj do začetka velikega glasbeno-konjeniškega spektakla ostane skrivnost, zagotovo pa bodo lipicanci navdušili obiskovalce tudi s spektakularnimi skoki šole nad zemljo, ki pomenijo vrhunec klasične dresure.

Celodnevno festivalsko dogajanje bo v Lipico vabilo že od 10. ure dalje. Med več kot 300 belimi lipicanci se bodo zvrstile celodnevne delavnice in animacije za otroke, obenem pa bo Dan Kobilarne Lipica priložnost za ogled predstavitve kovanja in sedlanja, otroška doživetja z lipicanci in poniji ter družinske vožnje s kočijo. Zeleno okolje Lipice bo vabilo k sladkim kulinaričnim doživetjem, ki se bodo še posebej prilegla ob glasbeni spremljavi v živo.

Gostje celodnevnega dogajanja ob Dnevu Kobilarne Lipica bodo lipicanci Postaje konjeniške policije Ljubljana in Združenja rejcev lipicanca Slovenije ter kraški ovčarji. S pestrim dogajanjem in edinstvenimi doživetji bo Dan Kobilarne Lipica zagotovo ena najlepših priložnosti za stik z lipicanci in doživetje Lipice v prijetnem festivalskem vzdušju.

Zasebni rejci lipicancev iz vse Slovenije, povezani v Združenje rejcev lipicanca Slovenije, bodo v soboto, 5. oktobra, pripravili uvod v festivalsko dogajanje Dneva Kobilarne Lipica. Na lipiškem hipodromu bodo od 9. ure dlje predstavili vse žrebičke, ki so letos prišli na svet pri njih, in med njimi izbrali najlepše. Vzrejni pregled Združenja rejcev lipicanca Slovenije bo obenem dan, ko bodo pred strokovno ocenjevalno komisijo stopile lipicanske kobile in žrebci.

Več informacij o dnevu, ko se bodo v Lipici zbrali lipicanci iz vse Slovenije, si oglejte na povezavi >> http://bit.ly/2oEdozU

Vsi, ki so kupili vstopnice za prvotno napovedani datum Dneva Kobilarne Lipica, 8. septembra, si bodo lahko z njimi ogledali Dan Kobilarne Lipica in spektakel "Beli lipicanci in črna kitara" tudi 6. oktobra.

Z željo, da bi zagotovili čim večjo pretočnost prometa, obiskovalce Dneva Kobilarne Lipica vljudno prosimo, da ob odhodu iz Lipice izberejo cesto, ki vodi v smer Škibinov oziroma Kopra. Hvala vnaprej.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-BSaVzEMCaK

Foto: Mitja Božič, Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Sibil Slejko, Miro Majcen, Valter Leban, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle

Dan Kobilarne Lipica: http://bit.ly/2m1zT0o