O-STA

Nepozaben počitniški dan v Lipici: Otroci bodo rezali buče, pregnali duha strašnega Malkozbega in priklicali sonce

Kobilarna Lipica z več kot 300 belimi lipicanci bo med krompirjevimi počitnicami znova pritegnila družine z otroki. Prav posebno pestro dogajanje se obeta v četrtek, 31. oktobra, ko bo družinski jesenski festival Začarana Lipica popeljal obiskovalce na delavnice izrezovanja buč in poslikave obrazov, obenem pa jim bo predstavil zgodbo o "začarani Lipici" iz davnega leta 1559.

Najmlajši in najbolj igrivi obiskovalci Kobilarne Lipica bodo v četrtek, 31. oktobra, znova preživeli nepozaben dan na družinskem jesenskem festivalu, ki bo tokrat posvečen "začarani Lipici" in zgodbi o strašnem Malkozbegu, turškem vojskovodji, ki je leta 1559 vstopil na lipiško posestvo.

Na dan "začarane Lipice" bodo otroke pritegnile kreativne delavnice, izrezovanje buč in ples ob ognju. Tako bodo - vsaj za en dan - pregnali jesen in se prepustili sproščenim počitniškim doživetjem.

Izdelovali bodo čarovniške klobuke, izrezovali buče s 3D mojstrom, se prepustili poslikavi obrazov in se pridružili delavnici s poniji. Prijetni družinski doživetji bosta tudi voden ogled kobilarne in vožnja s kočijo po lipiških drevoredih, ki se bodo odeli v jesenske barve. Z nastopom najlepših lipicancev bo pritegnila predstava Zgodba o Lipici, najmlajše pa navdušil tudi stik z belimi lipicanci na pašnikih.

Ko se bo bližal mrak, se bo začel lov na zaklad, nato pa se bodo obiskovalci zbrali ob kresu ter se okrepčali z ingverjevimi piškoti, kostanji, pito iz buč in drugimi jesenskimi dobrotami.

Sproščena jesenska doživetja bodo vabila v Lipico tudi v ostalih počitniških dneh. Poleg sprehodov po sproščujoči naravi lipiškega posestva si bodo lahko obiskovalci v torek, 29. oktobra, in v četrtek, 31. oktobra, ogledali edinstveno predstavo z lipicanci Zgodba o Lipici, medtem ko bo v soboto, 2. novembra, k ogledu vabil uradni trening z lipicanci.

Dogajanje družinskega jesenskega festivala Začarana Lipica: http://bit.ly/2VTKTLe

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo https://we.tl/t-Aex5Cp6Ro7   

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Mitja Božič, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle