O-STA

Podelitev nazivov Planetu Zemlja prijazna občina

Danes ob 18h bo v dvorani Galeria 1 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala slavnostna podelitev priznanj in nazivov v okviru natečaja Planetu Zemlja prijazna občina.

Letos bo društvo Planet Zemlja priznanja najboljšim v šestih kategorijah podelilo že desetič, prisotne nagrajence ter goste pa bo nagovoril minister za javno upravo Rudi Medved.

Natečaj so pripravljali strokovnjaki Direktorata za kmetijstvo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Nacionalnega instituta za javno zdravje, Zavoda za gozdove RS, Zavoda za varstvo narave, Gospodarskega razstavišča Ljubljana, Gradbenega inštituta ZRMK, Visoke šole za trajnostni turizem ERUDIO, Inštituta WCYCLE, Slovenskega meteorološkega društva in društva Planet Zemlja.

Občine so razdeljene razdeljene v kategorije glede na velikost letnega proračuna, kar je bistvena sprememba v primerjavi z dosedanjimi natečaji. Novost so v društvu uvedli, da sodelujočim omogočijo čim bolj enakovredne pogoje pri prizadevanjih za osvojitev naslova Planetu Zemlja prijazna občina. Društvo Planet Zemlja nagradi tudi zvestobo natečaju in tako občine, ki sodelujejo vsaj 5 let zapored, prejmejo priznanje ter analizo stanja in delovanja na raziskovanih področjih.

Prijazno vabljeni.