O-STA

Novembra v Orto baru večer z legendami južnjaškega rocka

Četrtega novembra, 50 let od izzida prvega albuma skupine The Allman Brothers band bodo prišli na svoj račun slovenski glasbeni sladokusci, saj bo v Orto baru v Ljubljani glasbo te legendarne ameriške skupine predstavila slovenska zasedba The Dreams s posebnim gostom, kitarsko legendo Vlatkom Stefanovskim.

Natančno 4.11., pred petimi desetletji, je namreč izšel prvi album skupine The Allman Brothers Band in legenda t.i. južnjaškega jam rocka je bila rojena. Pesmi kot so Whipping post, Black hearted woman in It's not my cross to bear ter predvsem njihove koncertne izvedbe, so zaznamovale številne generacije glasbenikov in ljubiteljev dobre glasbe po vsem svetu ter skupino The Allman Brothers Band pridružile nesmrtnim velikanom moderne glasbe.

Pesem Dreams avtorja Gregga Allmana iz istega albuma, pa je pred skoraj natančno osmimi leti zaznamovala tudi glasbeno sceno v Sloveniji ter regiji, saj je dala ime skupini The Dreams, sedemčlanski zasedbi, vrhunskih glasbenikov, ki neguje glasbeno zapuščino teh ameriških velikanov. Več kot 150 koncertov skupine The Dreams v Sloveniji in tujini priča o tem, da energija ter sporočilo glasbe, ki je nastajala pred petimi desetletji, še danes navdušujeta glasbene sladokusce.

In če so The Allman Brtothers Band sinonim za jam rock ameriškega juga, Balkan pa je jug Evrope, lahko brez sramu zapišemo, da je Vlatko Stefanovski največja kitarska legenda teh prostorov. Tudi njegova glasba je že vse od ustanovitve skupine Leb i sol leta 1975 navdih številnim generacijam evropskih glasbenikov.

Na ta poseben novembrski večer, 4.11. 2019, se bo Vlatko Stefanovski v Orto baru pridružil skupini The Dreams pri raziskovanju bogate glasbene zapuščine legendarne ameriške skupine The Allman Brothers band. Fantje obljubljajo prav posebno glasbeno doživetje za vse ljubitelje ameriškega jam rocka.

Cena vstopnic v predprodaji na spletni strani Orto bara je 15 Eur, kupiti pa jih je mogoče na povezavi
https://www.orto-bar.com/koncerti/the-dreams-in-vlatko-stefanovski.
Skupina The Dreams je nastala konec leta 2011 in od nastanka odigrala preko 150 koncertov v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji in Švici. Člani skupine so Andrej Vengust - Ači, vokal, Gašper Peršl, bobni, Jure Lopatič, bas, Mitja Kavčič, klaviature ter kitaristi Luka Vehar, Boštjan Zorc in Vili Grdadolnik. Ob posebnih priložnostih se jim pridruži tudi bobnar Žiga Kožar. Skupina je pred časom izdala koncertni album in avtorski prvenec Lift you up, za katerega je besedilo prispevala Tinkara Kovač, glasbo pa kitarist Luka Vehar. Več o skupini si lahko ogledate na socialnem omrežju Facebook profilu. Sledi jim preko 2240 oboževalcev, od tega več kot polovica iz tujine. (https://sl-si.facebook.com/TheDreamsABBTribute) Glasbo
skupine The Dreams lahko spremljate tudi na njihovem Youtube kanalu https://www.youtube.com/user/Bookthedreams/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=0
Skupina redno prireja jam session koncerte na katerih so gostovali že številni slovenski in tuji glasbeniki, med njimi tudi Vlado Kreslin, Tinkara Kovač, AG Weinberger, Matevž Hamo Šalehar, Zoran Čalić, Dejan Lapanja, Janez Zmazek - Žan in Igor Leonardi.
Dodatne informacije:
vili.grdadolnik@me.com
kitarnica@gmail.com