O-STA

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi v koprodukciji z zavodom Aksioma predstavlja razstavo Sašo Sedlaček: Zaposlen z nedelom

Vljudno vabljeni na odprtje, ki bo v torek, 5. 11. 2019, ob 17. uri v galeriji na prostem na Vegovi ulici v Ljubljani.

Zaposlen z nedelom je urbana intervencija, ki nas poziva, da si odgovorimo na vprašanje: ali je lahko to, da ne počnemo nič, ultimativna oblika dela v dobi avtomatizacije?

Z vzponom umetne inteligence in avtomatizacije dela se bo vrednost človeškega nedela radikalno spremenila. Ulična intervencija je del projekta Oblomo, kriptovalutne platforme, ki bo spremenila nedelo v vrednost. Z uporabo tehnologij, ki nas sicer silijo v nenehno delo, kot je biometrika, se bo lenobo spremenilo v vrednoto, tako etično kot ekonomsko. Z namenom, da se nekoč privilegirane vrednote demokratizira, naše stališče do lenobe pa spremeni tako, da je ne bomo videli več kot nizkotno, temveč kot plemenito lastnost. Postala bo produktivna dejavnost s kupno močjo. Več o projektu lahko zveste na razstavi Om za kovanec v Projektnem prostoru Aksioma.

Sašo Sedlaček (1974) je intermedijski umetnik in izredni profesor na UL ALUO na smeri Video in novi mediji. Za svoje delo je dobil različne nagrade, med njimi sta Trend za izjemne dosežke v vizualni kulturi (Ljubljana, 2012) in VIDA 11 (Fundación Telefónica, Madrid, 2008). Od leta 2001 redno razstavlja v Sloveniji in na tujem na različnih prizoriščih, od katerih so najbolj nedavna: Mestna galerija v Ljubljani (2019), Espace Apollonia v Strasbourgu (2018), Contemporary Art Palazzo Torriani, Gradisca d'Isonzo (2018), Autostrada bienale Prizren (2017), Handel Street Projects v Londonu (2017); UGM v Mariboru (2017); MSUM v Ljubljani (2016); AND Festival v Manchestru (2015); Wro Art Center v Vroclavu (2015); Ars Electronica v Linzu (2014); Transmediale v Berlinu (2014).

Odprtje razstave je napoved programa Hiperzaposlovanje - Družba brez dela, spletno delo in avtomatizacija, ki se bo dan kasneje začel v Aksiomi.

-

5. 11. - 28. 11. 2019
Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut
Koprodukcija: Aksioma, zavod za sodobne umetnosti Ljubljana
Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.
TAM-TAM Ulična galerija je del kulturne četrti Soteska.