O-STA

2. božični golaž Starega piskra v Celju odlično uspel

Namen prireditve je druženju ob odlični kulinariki na ta praznični dan.
Letos že drugo leto zapovrstjo so pri pripravah na dogodek združili moči (od leve proti desni): Miloš Milovanovič iz podjetja Simbio, Stane Žilnik, Stari pisker, Katarina Karlovšek, RTA agencija, ter vodja Mestne tržnice Boštjan Jelenko.
Toplega in okusnega golaža so se razveselili vsi branjevci na tržnici in prodajalci na božično-novoletnem sejmu v središču Celja.
Božična kulisa pri Mestni tržnici Celje
Ob zaključku prireditve je bil najboljši pokazatelj, kako okusen golaž je bil, prazen kotel
Kuhar Kristijan Povirk je pričel s pripravami že ob 2. uri zjutraj, golaž je bil ob 10. uri gotov, vodja strežbe Kristjan pa je poskrbel, da je odlično kuhano vino grelo roke obiskovalcev

V torek 24. 12. 2019 dopoldan je na Savinovi ulici (pri tržnici) v Celju potekal 2. dobrodelni božični golaž. Namen prireditve je druženju ob odlični kulinariki na ta praznični dan. Golaž so že od zgodnjega jutra kuhali v kotlu kuharji gostilne Stari pisker. Organizatorja dogodka sta gostilna Stari pisker in Mestna tržnica Celje v sklopu prireditev Pravljičnega Celja 2019.

Dogodek ima tudi dobrodelno noto. 50 darilnih bonov za porcijo golaža je gostila Stari pisker podarila ljudem v stiski z namenom, da bodo na ta praznični dan deležni okusnega in toplega obroka. Darilni boni so bili razdeljeni ljudem v stiski v sodelovanju s Škofijsko Karitas Celje ter Javnim zavodom Socio Celje.

Okusnega golaža so se razveselili vsi branjevci na Mestni tržnici, saj jih je podjetje Simbio, ki je upravljalec Mestne tržnice Celje, razveselilo s toplim in okusnim golažem.

Z golažem so se pogreli tudi prodajalci v hiškah in na stojnicah na božično-novoletnem sejmu v središču Celja, kar je omogočil Zavod Celeia Celje

Glavni kuhar golaža, Kristijan Povirk, je s pripravami golaža pričel že ob 2. uri zjutraj, ob 10. uri je bil golaž gotov. Kristijana je najbolj razveselil prazen kotel ob zaključku dogodka.

Stari pisker pri vsej svoji ponudbi prisega na kvalitetne surovine in meso slovenskega porekla, zato sta božični golaž in rdeče kuhano vino dišala daleč naokoli.

Savinova ulica med tržnico in gostilno Stari pisker se je na to praznično dopoldne spremenila v čudovito božično dekoriran ambient.

Aljaž Žilnik, lastnik gostilne Stari pisker je ob tem dejal: "Pripravili bomo okusen golaž, iz najboljših sestavin, ki bo zadišal po Savinovi ulici že zgodaj zjutraj, zraven bomo postregli tudi okusno kuhano vino iz kvalitetnih vin. Želimo si, da bi se to predpraznično jutro in dopoldne prijetno družili ter da dogodek postane tradicionalen."

Povedal je še, da se želijo v gostilni Stari pisker s tem dogodkom zahvaliti lokalni skupnosti za gostoljubje, ki so ga deležni. Hkrati pa imajo z Mestno tržnico Celje, ki so njihovi neposredni sosedje, vse od njihovega prihoda v mesto Celje zelo dobre med soseske odnose. Razmišljajo tudi o številnih drugih možnostih sodelovanja, z namenom, da Savinova ulica, kjer se nahaja gostilna Stari pisker, postane še bolj živahna.

Gostilna Stari pisker je letos prvič skozi cel december prisotna tudi v Ljubljani, v nakupovalnem središču BTC, pred vhodom v halo A.


*** več o Starem piskru***


BILI SMO PRVI, KI SMO ZAČELI PRIPRAVLJATI KVALITETNE BURGERJE, POSTAJAMO SVETOVNO ZNANI

Z mesno polpeto iz 100 % govejega mesa, slovenskega porekla, pečene na pravem roštilju, na oglju, na odprtem ognju, na originalen, klasičen način. Burgerji so prerasli zgodovinsko kombinacijo krušne bombetke in mesne polpete. Danes v Starem piskru govorimo o gurmanskih kombinacijah, ki s kakovostnimi sestavinami zadovoljijo še tako zahtevnega jedca. Postajamo svetovno znana gostilna po svojih dobrih in okusnih jedeh.

IŠČEMO SLOVENSKE REJCE KVALITETNEGA GOVEJEGA MESA

Aprila smo na svojih družbenih omrežjih objavili, da iščemo slovenske rejce kvalitetnega govejega mesa. Odziv rejcev je bil izjemen, iščemo rejce po različnih slovenskih regijah zaradi raznolikosti mesa. Sveže in kvalitetno meso je pogoj za okusnost burgerjev. Meso zorimo sami, lani smo prodali 22 ton govedine.

UPORABLJAMO SAMO SLOVENSKE IN KVALITNE SUROVINE

Sestavine v burgerju so domače, slovenske. Uporabljamo samo najkvalitetnejše sestavine; zorjeno goveje meso, lardo slanino mangalice, slanino črne slavonske svinje in slovenskega krškopoljca, priokuse tarturov, izvrstne zorjene angleške sire itd.. Ponudbo burgerjev ves čas spreminjamo, nadgrajujemo ter dopolnjujemo. Zagotovo smo gostilna z najširšo ponudbo steakov v Sloveniji.



VSAK DAN ODLIČNI ODZIVI GOSTOV

Vsak dan nas presenečajo pozitivni odzivi gostov, ki v svojih komentarjih ne skoparijo s komplimenti in pohvalami. Gosti prihajajo iz cele Slovenije, veliko tudi iz tujine.



FOTONATEČAJ

Razpisali smo foto natečaj za najbolj slastno fotografijo naših burgerjev, v sodelovanju z revijo Digitalna kamera, , zmagovalca bomo bogato nagradili. Razpisali smo dve kategoriji; prva je prosta (gostilna in pivnica Stari pisker), druga pa "več kot burger". Moto se glasi. "Če ne fotkaš, nisi jedel." Natečaj se bo zaključil 31. avgusta 2019. Za natečaj smo se odločili, ker gostje pogosto fotografirajo zanimiv in domiseln izgled vsake naše postrežene jedi. V sodelovanju z revijo Digitalna kamera želimo, da burger pojedine v Starem piskru ne ostanejo samo izkušnja gosta temveč da jo ovekoveči na svoj način ter deli s svetom.

ODLIČNI DOSEGI NA SVETOVNIH BLOGIH

Še vedno se lahko pohvalimo z odličnimi dosegi preko družbenih omrežjih in blogov, naši promocijski klipi dosegajo tudi do 30 milijonske oglede. O nas pišejo na svetovno znanih blogih kot so INSIDER, LADbible, UNILAD, 9GAG, GRILLHUNTERS INSTAGRAM, FOODCHALLENGES itd.



NEPOGREŠLJIVI NA ODPRTI KUHNI

Tradicionalne so tudi največje vrste prav pred našimi štanti na Odprtih kuhnah po Sloveniji. Na spletni strani Odprte kuhne so o nas zapisali: "Brez njihovih slastnih rebrc in picanha steaka si Odprte kuhne preprosto ne znamo več predstavljati."



STARI PISKER SLEDI SMERNICA S PONUDBO DIVJEGA LOSOSA IZ ALJASKE



Ekskluzivno ponujajo divji losos, ulovljen v morjih Aljaske, ki so resnično sinonim za najvišjo kvaliteto te vrste rib. Niso samo okusni in nemastni temveč vsebujejo veliko sestavin, ki koristijo zdravju. Med drugim tudi Omega 3 maščobne kisline, vitamine, minerale ter visoko kvalitetne proteine. Pravi lososi so samo divji lososi. V Starem piskru ga pečejo na cedrovi deski na odprtem ognju.