O-STA

Lipicanci so na Štefanovo navdušili številne obiskovalce, na predstavi jih lahko znova občudujete 29. decembra ter 1. in 5. januarja

Najlepši lipicanci so danes navdušili številne obiskovalce Kobilarne Lipica, ki je na Štefanovo, ob prazniku zavetnika konj, konjarjev in kočijažev, na široko odprla svoja vrata. Vstop v kobilarno je bil prost, vreme sončno, vzdušje sproščeno in prijetno, gledalci predstave Zgodba o Lipici pa so do zadnjega sedeža napolnili prireditveno jahalnico v Lipici.

Na Štefanovo so v Lipici obudili tudi tradicijo blagoslova konj. Tako so poskrbeli, da bodo lipicanci v letu 2020 zdravi in da bodo s svojo lepoto ter eleganco še naprej navduševali številne obiskovalce z vsega sveta. Na praznik zavetnika konj, konjarjev in kočijažev je lipicance blagoslovil lokavski župnik Slavko Obed. Obiskovalcem je dobrodošlico izrekel direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset, blagoslov konj pa je prvič spremljal tudi blagoslov jeklenih konjičkov kraških motoristov.

Prvi navdušen aplavz po blagoslovu so lipicanci prejeli že danes na predstavi Zgodba o Lipici, s katero so do zadnjega sedeža napolnili prireditveno jahalnico. Obiskovalci Lipice so lahko obenem spoznavali zimsko življenje konj na tematskih vodenih ogledih, si ogledali prikaz sedlanja, se podali na vožnje s kočijo in si ogledali razstavo jaslic z vsega sveta, medtem ko so se otroci razveselili stika s poniji.

Priložnost za nepozabna družinska doživetja z lipicanci ob ogledu predstave Zgodba o Lipici bo tudi v nedeljo, 29. decembra, nato pa že prvi dan novega leta in petega januarja. Tako se bo novo leto 2020, v katerem bo Kobilarna Lipica praznovala 440. obletnico, začelo v znamenju lepote in elegance belih konj.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-uNq3Z2jEzl

Več informacij o decembrskem dogajanju v Lipici: http://bit.ly/2XQ2ggK