O-STA

Informativni dnevi na Fakulteti za elektrotehniko UL

Elektrotehnika je danes vseprisotna v človekovem življenju. Poleg osnovnih, elektroenergetike in elektronike, danes elektrotehnika pokriva različna področja, kot so avtomatika, robotika, mehatronika, zagotavljanje kakovosti, informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) in biomedicinska tehnika. Elektrotehnika nastopa kot podporna veda ostalim vedam. Brez nje ni več moč delati v medicini, farmaciji, ekonomiji, kemiji, računalništvu, psihologiji in še vrsti drugih ved.

Pri tehnološkem napredku potrebujemo tako elektrotehniko kot multimedijo, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani pa vabi vse bodoče študente, da na informativnih dnevih spoznajo izredno zanimiva študija obeh tako zelo aktualnih področij. Informativni dnevi bodo potekali v petek, 14. februarja 2020, in v soboto, 15. februarja 2020, in sicer za naslednje študijske programe: Elektrotehnika (UN), Aplikativna elektrotehnika (VS) in Multimedija (UN).

Da bi bodoči študenti pridobili čim več uporabnih ter koristnih informacij, se bodo lahko udeležili kratke splošne predstavitve študijskih programov v predavalnici P1. V avli fakultete pa bodo lahko obiskali predstavitev interaktivnih eksperimentov in projektov s področij elektrotehnike in multimedije ter raziskali različna področja, na katerih inženirji elektrotehnike in multimedije vsakodnevno pustijo svoj odtis.

Avtomobilski žarometi, robotski pajek, navidezna resničnost in še marsikaj

Bodoči študentje bodo lahko raznolike študijske programe spoznali preko različnih eksperimentov in projektov, ki jih soustvarjajo študentje, pogosto v sodelovanju z uspešnimi domačimi in mednarodnimi podjetji. Videli bodo lahko glavni žaromet novega Volva serije 60, spoznali kompleksnost robotskega pajka (hexapoda) ter prednost inteligentnih inštalacij - kako prižigamo in ugašamo luči s pomočjo aplikacije na telefonu ali pa s pomočjo umetne inteligence na računalniku.

Obiskovalci se bodo lahko preizkusili tudi v simulatorju vožnje, kjer s pomočjo navidezne resničnosti sedijo v izbranem avtomobilu in se s prijatelji pomerijo na dirki. S pogledom v pametno ogledalo pa si bodo lahko izmerili srčni utrip ter prebrali aktualne informacije, ki se prikazujejo na površini zrcala. Ogledali si bodo lahko še Tomosovo motorno kolo Revival, se sprehodili v svet navidezne resničnosti ali pa gradili objekte s pomočjo obogatene resničnosti. Ta tehnologija prihodnosti med drugim pomaga tudi pri rehabilitaciji poškodovanih oseb.

Vabljeni vsi bodoči študentje, ki jih zanima široko področje elektrotehnike in multimedije. Gibanje po fakulteti je omogočeno tako gibalno kot tudi slušno ali vidno oviranim, kar študentom omogoča nemoteno opravljanje vsakodnevnega dela.

Več na: http://bit.ly/3bctt3v