O-STA

Lipicanci na Prešernov dan privabili več kot 4.000 obiskovalcev in razprodali predstavo Vilinska pravljica o Lipici

Najlepši beli lipicanci so na Prešernov dan, 8. februarja, navdušili številne obiskovalce Kobilarne Lipica, ki letos praznuje 440. obletnico. Predstava Vilinska pravljica o Lipici je bila razprodana. Kobilarno je obiskalo več kot štiri tisoč zadovoljnih obiskovalcev, ki so se na praznik kulture v Lipici srečali tudi s Prešernom in Julijo.

"Prelepi beli konji in čudovit sončen dan. Še bomo prišli." "Najlepše je bilo na predstavi, kjer smo občudovali lipicance. Res lepo." To je le nekaj vtisov navdušenih obiskovalcev, ki so si na Prešernov dan ogledali Vilinsko pravljico o Lipici - edinstveno predstavo, v kateri so se lipicanci predstavili v vsej svoji lepoti v točkah klasičnega dresurnega jahanja in vožnje vpreg.

V visoko v zraku se jim je s svojimi dih jemajočimi akrobacijami pridružila plesna akrobatka Tjaša Dobravec. Obenem pa je Kobilarna Lipica na praznik kulture na široko odprla svoja vrata in obiskovalce tudi s prostim vstopom pritegnila k doživetjem med več kot 300 lipicanci.

Naslednja priložnost za doživetje klasične dresure in ogled predstave z lipicanci bo v nedeljo, 5. aprila, ko se bo s premierno predstavo začela letošnja sezona predstav. Vrhunec bo dosegla z veliko gala predstavo in praznovanjem 440. obletnice Kobilarne Lipica 24. maja.

"V času priprav na 440. obletnico Kobilarne Lipica posvečamo vso pozornost treningu klasične dresure z več kot 80 lipicanci. Vzdušje v ekipi je dobro. Delamo po načelih klasične dresure, to je poslanstvo Kobilarne Lipica in naše ekipe, ki šteje 22 jahačev pripravnikov, jahačev in trenerjev. Preden lahko jahač in konj nastopita na predstavi, je potrebnih več let strokovno zastavljenega treninga. S konji in mladimi jahači se dela sistematično in na dolgi rok, zato sem zelo zadovoljen ob pogledu na prireditveno jahalnico, ki je bila polna do zadnjega sedeža," je ob nastopu lipicancev na Prešernov dan dejal glavni trener Kobilarne Lipica Ladislav Fabris.

Program doživetij na Prešernov dan: http://bit.ly/2S8Vgtd

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-DPlJ3tSZjz

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed