O-STA

Veverica Mica in hišica iz sladkih dobrot

Veverica Mica in hišica iz sladkih dobrot (foto_Bojan Mihalič)

Si lahko predstavljate čarobno hišico, narejeno iz bonbonov, čokoladic in lizik? Janko in Metka sta jo našla kar sredi gozda, ampak kaj, ko se je v njej skrivala zlobna čarovnica. V soboto, 15. februarja, ob 11. uri se v Europarku Maribor pridružite Veverici Mici ter pomagajte Janku in Metki pobegniti iz krempljev čarovnice.

Janko in Metka sta bratec in sestrica. Ko preslišita pogovor staršev o revščini in drugih težavah, ki ju pestijo, se odločita, da bosta odšla od doma. Prepričana sta, da tako mamica in očka ne bosta več imela težav. V gozdu najdeta čarobno hišico, narejeno iz sladkih dobrot. Kljub svarilom gozdnih prijateljev se Janko dobrotam ne more upreti. Bratec in sestrica ne vesta, da sladka hišica pripada zli čarovnici, ki ju ugrabi. Ko Janku in Metki uspe pobegniti, se srečna vrneta nazaj k staršem in skleneta, da nikoli ne bosta več odšla v gozd brez njunega dovoljenja. Vsi skupaj ugotovijo, da so drug drugemu največji zaklad.

Po predstavi v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc vas Veverica Mica vabi še na prijetno druženje v ustvarjalno delavnico v 1. nadstropju.