O-STA

Sylvester Stallone: od zvezdniškega dirkača do šerifa

Sylvester Stallone kot Joe Tanto v filmu Dirka (Driven).

Kaj imajo skupnega nekdanji dirkač, mafijski izterjevalec in šerif? Vse vloge je v filmskih uspešnicah Dirka (Driven), Ubijte Carterja (Get Carter) in Policaji (Cop Land) odigral Sylvester Stallone. Na kanalu AMC so sobotne večere v februarju posvetili priljubljenemu akcijskemu igralcu, ki gledalce navdušuje s svojo predanostjo vlogam in najbolj legendarnimi prizori spopadov v hollywoodski kinematografiji.

Dirkaška vročica, maščevanje in pokvarjeni policaji

V soboto, 15. februarja, spremljajte napeto zgodbo štirih dirkačev, ki so ujeti med slavo, uspehom, porazom in strastno željo po adrenalinu. Film Dirka (Driven), v katerem Sylvester Stallone igra nekdanjega dirkaškega zvezdnika Joeja Tanta, so posneli na pravih dirkah na dirkališčih v Združenih državah, Braziliji in na Japonskem. Tako so zajeli pristno navdušenje gledalcev in napetost med dirko. Joe Tanto je nekdanji dirkač, ki se je po tragični nesreči upokojil. Ob povabilu starega prijatelja Carla Henryja (Burt Reynolds) se odloči, da bo pomagal nadarjenemu dirkaču Jimmyju Blyju (Kip Pardue), ki v sredini dirkalne sezone začne popuščati pod pritiskom.

Film Ubijte Carterja (Get Carter), ki bo na sporedu 22. februarja, je po besedah Sylvestra Stallona zaradi postavitve luči in tehnike snemanja edinstven in moderen. Stallone zaigra v vlogi Jacka Carterja, mafijskega izterjevalca, ki se vrne v Seattle, da bi raziskal nenadno smrt svojega brata in popravil odnos z njegovo družino. Ko odkrije, da je bil brat umorjen, se odloči za maščevanje.

Zadnjo soboto v februarju pa bomo lahko v filmu Policaji (Cop Land) poleg Sylvestra Stallona spremljali tudi druge znane obraze - Harvey Keitel, Ray Liotta, Robert Patrick in Robert De Niro. Freddy Helfin, šerif mesta Garrison, dobi nalogo, da razkrije pokvarjene policiste. Kljub začetni nepripravljenosti, da izda svoje policijske kolege, se mora šerif Heflin soočiti z resnico in razkriti policiste, ki mislijo, da so nad zakonom. Sylvester Stallone je bil za vlogo šerifa Freddyja Heflina deležen številnih pohval filmskih kritikov.