O-STA

Pust širokih ust v Europarku Maribor

V Europarku bodo zimo odganjali zvončarji, koranti in Butalci

Se tudi vi že veselite pustnega rajanja in slastnih krofov? Slikovite pustne maske bodo v nakupovalnem središču Europark v soboto, 22. februarja, poskrbele za pravo pustno evforijo. Poleg zvončarjev s Hrvaške in naših korantov se bodo pustovanju v mariborskem Europarku z izvirnim nastopom letos prvič pridružili tudi Butalci. Obiskovalci pa bodo lahko zimo odganjali tudi na pustni torek, 25. februarja, ko jih bodo ob živahnih melodijah vsem poznanih hitov zabavali priljubljeni Čuki.

Sobotno etno pustovanje

Na pustno soboto, 22. februarja, si bodo obiskovalci Europarka na osrednjem prostoru lahko ogledali slikovito pustno parado. Ob 11. uri se bodo predstavile vse navedene pustne maske, ob 13. uri bodo za norčije poskrbeli Butalci, ob 16. in 18. uri pa bodo obiskovalci zimo veselo odganjali ob poskočnem zvončkljanju zvončarjev in direndaju slavne skupine "Ta perjasti" koranti. Po vsakem etno nastopu bodo v mariborskem Europarku za otroke pripravili prav posebno, poskočno, zabavno, norčavo in predvsem plesno presenečenje - pustno rajanje z Andrejo Zupančič.

Pustno rajanje s Čuki

Otroci bodo lahko na pustni torek, 25. februarja, ob 17. uri zaplesali in se veselili ob živahnih ritmih priljubljene skupine Čuki. Vse pridne mravljice in "ko-ko-koške" bodo lahko rajale vse do onemoglosti. Da jim med rajanjem ne bo zmanjkalo energije, se bodo lahko posladkale tudi s slastnimi krofi.