O-STA

Nova različica tiskalniškega strežnika MyQ 8.0

Ljubljana, 25.3.2020 - V času, ko je večina naše pozornosti usmerjena v globalno zdravstveno krizo, bi radi z vami delili tudi eno dobro novico. Češko podjetje MyQ je predstavilo nadgradnjo istoimenske rešitve za upravljanje s tiskom, z oznako 8.0. Za razvojno ekipo v podjetju MyQ je to rezultat večmesečnega načrtovanja, kodiranja in testiranja, za nas uporabnike in partnerje podjetja pa pomeni upanje, nekaj, česar se bomo lahko veselili, ko se po krizi spet vrnemo v svoje pisarne.

Nova posodobljena različica MyQ 8.0 je prenovljena in izpopolnjena v skladu z željami in zahtevami naših zvestih uporabnikov. Večina pobud za novosti, ki so upoštevane v nadgradnji, prihaja namreč od končnih uporabnikov.

Da bi še malo olajšali življenje našim uporabnikom, smo v celoti predelali osnovno arhitekturo MyQ-a in tako izdatno izboljšali učinkovitost celotnega sistema. Od zdaj naprej MyQ temelji na obračunavanju posameznih opravil, s čimer zagotavlja hitrejši odziv, natančno poročanje in celo uvaja istočasno uporabo več uporabnikov multifunkcijskih naprav - več uporabnikov lahko simultano tiska ali skenira na isti napravi.

Nadgradnja prinaša tudi druga prijetna presenečenja. Na primer,vodni žig je sedaj prilagodljiv. Dodali smo več mest, na katera lahko vodni žig postavite: vodoravno na vrh ali na dno strani in diagonalno. Besedilo vodnega žiga omogoča prilagoditev velikosti in tri različne stopnje prosojnosti, lahko ga pa predstavite tudi kot QR ali črtno kodo.
V novo različico smo vgradili tudi orodje za popolno avtomatizacijo konfiguracije naprav, kar pomeni, da boste lahko od sedaj namestili celotno floto naprav, lahko tudi več tisoč, v roku nekaj minut. Poenostavljena je tudi navigacija na straneh z uporabniki, napravami, opravili in projekti. Dodana je interaktivna vrstica s potjo iskanja, na strani z uporabniki pa lahko dodate tudi nova stolpca z osebno čakalno vrsto in telefonsko številko uporabnika.

Uporabniki rešitve za upravljanje s tiskanjem MyQ, lahko za več podatkov o posodobitvah v različici 8.0 obiščete spletno stran Product Change Log. Ostale pa vabimo, da se obrnete na lokalnega zastopnika.

#

O MyQ

MyQ je rešitev za upravljanje s tiskanjem v podjetjih, ki poenostavlja in omogoča varno upravljanje tiskanja dokumentov in je, vključno z logotipi, registrirana blagovna znamka češkega podjetja MyQ spol.s.r.o.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte je direktni partner podjetja MyQ spol.s.r.o.. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo rešitve za upravljanje s tiskanjem MyQ v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je distribucija in prodaja izdelkov informacijske in komunikacijske tehnologije ter storitev na tem področju. Glavni program je distribucija in prodaja tiskalnikov, večopravilnih naprav in storitev upravljanja z dokumenti japonske korporacije Kyocera. Poleg tega pa ponuja tudi proizvode nekaterih drugih uveljavljenih blagovnih znamk, med njimi so strežniki NAS tajvanskega podjetja Synology, izdelki vodilnega ponudnika in proizvajalca štampiljk TRODAT, jekleni noži japonskega proizvajalca KAI in program profesionalnih in knjižnih skenerjev proizvajalcev Plustek ter CZUR.