O-STA

Pomoč na dlani: Stičišče ponudnikov brezplačne pomoči

V času epidemije virusa COVID-19 je marsikdo med nami v stiski. Zato so v digitalnem inovacijskem stičišču 4PDIH vzpostavili medobčinsko stičišče ponudnikov brezplačne pomoči ljudem, ki so ga poimenovali Pomoč na dlani. Na njem lahko posamezniki poiščejo pomoč pri nakupu in dostavi živil ali zdravil ter varovanju otrok.

Pomoč pri oskrbi z živili in varovanju otrok

Stičišče povezuje ponudnike brezplačne pomoči ljudem v stiski po vsej Sloveniji. Trenutno je omogočeno iskanje pomoči na področju oskrbe z živili in zdravili na domu za gibalno ovirane ali drugače ogrožene posameznike in iskanje brezplačnega varstva za otroke staršev, ki varstva zaradi izrednih razmer ne uspejo najti.

Preprost postopek

Posameznik najprej vnese potrebne podatke v preprost obrazec. Po oddaji povpraševanja se z iskalcem pomoči poveže relevanten ponudnik takšne oblike pomoči. Vsi nadaljnji dogovori (npr. čas varovanja otrok, način plačila nakupljenih živil ipd.) nato potekajo izključno med iskalcem pomoči in ponudnikom storitve.

Povezovanje z verodostojnimi organizacijami in posamezniki

Dr. Emilija Stojmenova Duh, pobudnica vzpostavitve stičišča in vodja digitalnega inovacijskega stičišča 4PDIH, je povedala, da so se za zagotavljanje čim večjega števila verodostojnih organizacij in posameznikov v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije povezali z občinami. Seveda vabijo vse, ki lahko pomagajo, da se jim pridružijo. Vse potrebne podatke lahko vnesejo prek tega obrazca.

4PDIH je tukaj za vas: https://pomocnadlani.4pdih.com/