O-STA

Odziv Mestne občine Velenje glede (domnevnih) groženj novinarjem

Velenje, 2. april 2020 - V zvezi z včerajšnjim poročanjem RTV Slovenija, da je direktor občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori v soboto, 28. marca, pred Hotelom Paka verbalno napadel televizijsko ekipo, je direktor občinske uprave danes naslovil dopis za razjasnitev okoliščin in zahtevo za objavo popravka na Društvo novinarjev Slovenije in RTV Slovenija. Okoliščine je pojasnil v javnem zapisu, ki ga pripenjamo.

Zavedamo se, da je v tem obdobju novinarstvo izjemno pomembno, vendar to ne sme biti opravičilo, da se lahko zaobide osnovna načela poročanja - natančnost, korektnost in etičnost. Prav tako je bila situacija enostransko predstavljena Društvu novinarjev Slovenije, in sicer s strani novinarke RTV Slovenija, s katero direktor občinske uprave mag. Iztok Mori sploh ni imel stika. Novinarka je z enostranskim pričanjem povzročila javno diskreditacijo dobrega imena javne osebe. Uprava Mestne občine Velenje podpira direktorja občinske uprave mag. Iztoka Morija, da se okoliščine razjasnijo in da se javnost seznani, kaj se je v resnici zgodilo.

V teh časih cenimo in podpiramo delo novinarjev, ki z integriteto in visokimi etičnimi standardi v teh tednih opravljate svoje pomembno delo in motivirate ljudi, da ne obupajo.

Ostanimo zdravi! Ostanimo doma!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736
......................................................................................................................