O-STA

COVID ambulanta v Velenju


Velenje, 3. april 2020 - Občani lahko po novem v primeru vprašanj in dodatnih informacij glede epidemije koronavirusa pokličejo tudi na telefonsko številko Zdravstvenega doma Velenje 03 8995 598. Na vprašanja bodo odgovarjali strokovni sodelavci, ki delujejo v COVID ambulanti. V prihodnje bodo na COVID-19 testirali tudi tiste osebe, ki bodo napotene v samoizolacijo. Na telefonski številki 03 897 19 90 pa so v velenjskem zdravstvenem domu vzpostavili dežurno bolečinsko zobozdravstveno informativno točko.

V Zdravstvenem domu Velenje so že od samega začetke epidemije koronavirusa vzpostavili vstopno točko za odvzem brisa. Po novem lahko občani v primeru vprašanj in dodatnih informacij glede epidemije pokličejo tudi na telefonsko številko 03 8995 598. Odgovarjali bodo strokovni sodelavci zdravstvenega doma, ki delujejo v COVID ambulanti. V prihodnje bodo na COVID-19 testirali tudi tiste osebe, ki bodo napotene v samoizolacijo.

Občane še vedno pozivamo, da v primeru suma na okužbo s COVID 19 ali drugih zdravstvenih težav po telefonu pokličejo osebnega zdravnika oz. dežurno službo Zdravstvenega doma Velenje na 03 8995 445, kjer bodo prejeli vsa nadaljnja navodila. Le v primeru življenjske ogroženosti lahko pokličejo na telefonsko številko 112.

Pri osebnem zdravniku se izvajajo le nujni obiski po predhodnem telefonskem dogovoru. Brez predhodnega dogovora in natančnih usmeritev s strani zdravstvenega osebja, občane prijazno prosimo, da ne vstopajo v objekt. Z upoštevanjem navodil bomo pripomogli k preprečitvi širjenja okužbe na ostale paciente in zdravstveno osebje v objektu.

Poseben dostop pri vhodu v predšolski dispanzer je omogočen za otroke in šolsko mladino do 19. leta. Paciente naprošajo, da po predhodni najavi obiska pozvonijo na zvonec.

Dežurna bolečinska zobozdravstvena telefonska informativna točka za informacije in pomoč pacientom bo delovala med prihajajočim vikendom, 4. in 5. aprila 2020. Občani lahko pokličejo, če potrebujejo nujno zobozdravstveno oskrbo. Dobili bodo ustrezna navodila in morebitno nadaljnjo napotitev v Slovenj Gradec. Strokovni sodelavci bodo dosegljivi na telefonski številki 03 897 19 90 v soboto, 4. aprila, in nedeljo, 5. aprila, med 8. in 12. uro.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana

T: 03 8961 700
........................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si