O-STA

Osebe, nameščene v karanteni v Hotelu Paka, predane v domačo oskrbo

V petek pozno popoldan smo bili s strani Ministrstva za zdravje obveščeni, da so izdali Obvestilo o spremembi lokacije prestajanja karantene za osebe, ki trenutno prestajajo odrejeno karanteno izven njihovega stalnega/začasnega prebivališča (Hotel Paka, Velenje; Hotel Epic, Postojna; Gostišče Olimpija, Lendava). Osebe in svojce smo o tem nemudoma obvestili.

Kot smo že obveščali, je bilo v velenjskem hotelu Paka od petka, 27. marca, dalje nameščenih 43 oseb, od tega jih je 42 prispelo z evakuacijskim letom iz Španije. Za te osebe smo v lokalni skupnosti, skupaj s civilno zaščito, poskrbeli za njihovo varovanje in celovito oskrbo. Včeraj je Nacionalni inštitut za javno zdravje na Ministrstvo za zdravje podal predlog, da se zdrave osebe prepusti v domačo karanteno oz. samoizolacijo. Predlog je danes pozno popoldan Tomaž Gantar, minister za zdravje tudi potrdil. Osebe, ki so iz karantene spuščene v domačo oskrbo, bodo morale svoje zdravstveno stanje spremljati še naprej in o njem poročati Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje.

V Velenju smo za te osebe poskrbeli po naših najboljših močeh in jim nudili vse potrebno, da so lahko ta čas preživeli čim manj travmatično in kar se da gostoljubno z naše strani. Če smo le lahko, smo jim pomagali na najboljši možen način. Verjamemo, da bodo Velenje ohranili v lepem spominu in upamo, da se še kdaj srečamo na povsem drugačen način. Želimo jim prijeten prihod domov, v objem domačih ter predvsem veliko zdravja.