O-STA

Huawei: Z umetno inteligenco do šestkrat hitrejše diagnoze koronavirusa

Huawei Cloud in umetna inteligenca, skupaj z omrežjem 5G, po vsem svetu pomagata v boju proti koronavirusu. Danes se Huaweijeve rešitve uporabljajo v več kot 100 bolnišnicah, v najtežjih časih pa so bolnikom zagotovili tudi video obiske družin.

Na spletni konferenci z naslovom "S tehnologijo v boj proti COVID-19" je Huawei predstavil tehnološke rešitve, ki so znatno pripomogle k preprečevanju širjenja koronavirusa na Kitajskem. Uspeh so dosegli z uporabo kombinacije tehnologij Huaweijevega razvoja, kot so omrežje 5G, Huawei Cloud in umetna inteligenca. Kombinacija teh tehnologij olajša, pospeši in izboljša učinkovitost diagnostike ter komunikacijo strokovnjakov po državi in po ​​svetu.

Huawei Cloud, ki ga poganja umetna inteligenca, je bil v nekaj več kot mesecu dni od prvega primera koronavirusa, nameščen v 20 bolnišnicah po vsej Kitajski. Zaradi vidnih uspehov pa Huawei Cloud sedaj uporablja že več kot 100 bolnišnic po vsem svetu.

Uporaba umetne inteligence se je izkazala za ključno pri hitri diagnozi bolezni, omogoča obdelavo več oseb in razbremeni zdravnike. Huaweijeva tehnologija umetne inteligence omogoča zdravnikom diagnosticiranje virusa kar šestkrat hitreje kot uporaba običajnih metod. Natančneje, zdravnik potrebuje 12 minut, da postavi diagnozo in dve minuti, da zapiše ugotovitve; z umetno inteligenco pa je diagnoza končana v samo 10 sekundah, sledi dvominutna potrditev zdravnika in zapis ugotovitev, ki umetni inteligenci vzame pičlih 30 sekund.

Poleg tega je bilo v kratkem času z uporabo umetne inteligence izvedenih več kot 10 milijonov simulacij in med 8.506 obstoječimi zdravili ter 160 milijoni molekularnimi spojinami identificiranih pet potencialnih zdravil. Čas, ki bi ga zdravniki potrebovali za tovrstne raziskave, je bistveno daljši, število pacientov in smrti pa bi bilo bistveno večje.

"Obstajajo tri ključne tehnološke rešitve za boj proti koronavirusom. Prva je uporaba umetne inteligence v zdravstvu; druga je začetek spletnega izobraževanja, ker se izobraževanje ne sme ustaviti; tretje je poslovanje v oblaku, tako da podjetja nadaljujejo z običajnim poslovanjem in so gospodarske posledice čim manjše. Vse tri rešitve je mogoče uresničiti v državah in regijah po vsem svetu, zato svoje znanje in izkušnje ponujamo brezplačno vsem, ki to potrebujejo. V globalnem boju proti koronavirusom moramo ukrepati skupaj in čim prej ustaviti širjenje virusa. Uspeli smo zahvaljujoč Huawei Cloudu in umetni inteligenci, rezultate pa kažejo tudi druge države, ki so uvedle naš sistem," je dejal Deng Tao, predsednik Huawei Cloud-a.

Omrežje 5G je bilo postavljeno tudi v ključnih bolnišnicah na Kitajskem, kar je omogočilo hitro izmenjavo podatkov. Zdravniki so s pomočjo 5G lažje komunicirali s strokovnjaki po državi in ​​po vsem svetu, kar jim je omogočilo, da so ustvarili bazo podatkov o koronavirusu. Prav tako je 5G omrežje hospitaliziranim pacientom in nujnim zdravstvenim delavcem omogočilo posvetovanja s psihologi in video obiske najbližjih.

-Konec-

O Huawei

Huawei je vodilni svetovni ponudnik infrastrukture informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) in pametnih naprav. Zavezani smo k temu, da digitaliziramo vsakega posameznika, dom in organizacijo za popolnoma povezan in inteligenten svet.

Huaweijev portfelj izdelkov, rešitev in storitev za komunikacijo končnih uporabnikov je konkurenčen in varen. Skozi odprto sodelovanje s partnerji v ekosistemu ustvarjamo trajno vrednost za naše stranke, si prizadevamo za krepitev moči ljudi, bogatimo domače življenje in navdihujemo inovacije v organizacijah vseh oblik in velikosti.

Pri Huawei se inovacije osredotočajo na potrebe strank. Veliko vlagamo v temeljne raziskave in se osredotočamo na tehnološke dosežke, ki vodijo svet naprej. Imamo več kot 194.000 zaposlenih in poslujemo v več kot 170 državah in regijah. Huawei je zasebno podjetje ustanovljeno leta 1987, ki je v celoti v lasti zaposlenih.

Za več informacij obiščite spletno stran Huawei na https://www.huawei.com/en/.