O-STA

Seeds for the Future European Grand Finale: Uspešen zaključek Huaweievega programa za mlade skupaj s slovenskim predstavnikom

Foto
Foto
Foto

[Peking, 29. januar 2024] Težko pričakovani dogodek "Seeds for the Future European Grand Finale", ki je združil izbrano skupino alumnov "Seeds for the Future" iz skoraj dvajsetih evropskih držav, vključno s Slovenijo, je prejšnji teden dosegel vrhunec. Na zaključni slovesnosti je Huawei Europe predstavil skupne dosežke nadarjenih mladih tehnoloških talentov, ki so se predhodno udeležili izobraževalnih programov, organiziranih v svojih državah. Izvrstno se je izkazal predstavnik iz Slovenije, ki je prejel priznanje za "Digital Change Maker".

Udeleženci so v programu sodelovali s strokovnjaki s področja tehnologij, se poglabljali v področja povezljivosti in inovacij ter prispevali k pronicljivim panelnim razpravam o ključnih temah, kot so raznolikost, zelene spretnosti in trajnost.

Zaključna slovesnost se je osredotočila na temo mednarodnih sodelovanj kot temelja za oblikovanje trajnostne prihodnosti za evropske talente. Huawei je ob tem ponosen na skupne korake k spodbujanju inovacij, izmenjave znanja in skupne zavezanosti k trajnostni prihodnosti. Zaključne slovesnosti na Kitajskem se je udeležil tudi najboljši predstavnik zadnje generacije Seeds for the Future v Sloveniji.

Podpora mladih talentov nujna za tehnološki razvoj družbe

Prof. Shahbaz Khan, direktor Unescovega večsektorskega regionalnega urada za Vzhodno Azijo, je slovesnost odprl z besedami: "Veseli smo, da se viziji Unesca in Huaweia usklajujeta glede izkoreninjenja digitalne nepismenosti pri mladih. Februarja 2023 je Huawei postal član Unescove globalne zveze za pismenost (GAL). Kot prvo takšno zasebno podjetje, se Huawei zavzema za izboljšanje uporabe tehnologije med učitelji v državah v razvoju."

Na slovesnosti je Radoslaw Kedzia, podpredsednik za regijo Evropa pri Huaweiu napovedal načrte podjetja za pospešitev prizadevanj pri spodbujanju razvoja talentov: "Zdaj, ko se svet ponovno odpira, je Huawei ponosen, da lahko razkrije novo poglavje programa Seeds for the Future, ki bo potekalo julija 2024 v Rimu v Italiji. Ta pobuda, ki jo poganja duh mednarodnega sodelovanja in dialoga, bo združila študente iz različnih kotičkov Evrope na enem mestu, s čimer bo spodbujala dinamično okolje za učenje in skupen razvoj idej za tehnološka zagonska podjetja. Danes uradno vabimo študente s STEM področja, da se pridružijo tej edinstveni izkušnji in postanejo pomemben del oblikovanja prihodnosti."

Veleposlanica Cipra Martha Mavrommatis, ki je poudarila pomen takšnih priložnosti za študente, je v imenu ministrice za izobraževanje, šport in mladino dr. Athene Michaelidou čestitala Huaweiu za uspešen dogodek in študentom za vsa njihova prizadevanja za trajnost in okolju prijazen razvoj. "Podjetja, kot je Huawei, sama vlagajo vzporedno z institucionalnimi pobudami, kot so tiste v Evropski uniji in državah članicah. Huaweiev program Seeds for the Future se, kot nakazuje že ime samo, aktivno ukvarja z odkrivanjem lokalnih talentov in krepitvijo izmenjave znanja med strokovnjaki in mladimi."

Annette Nijs, nekdanja državna sekretarka za izobraževanje na Nizozemskem je ob tem še poudarila: "Huaweieva zaveza k spodbujanju študentov je izjemno pomembna in vredna občudovanja. Navsezadnje bo tehnologija še naprej ustvarjala temeljne spremembe v naših življenjih in načinu dela. Današnji študenti informacijsko-komunikacijskih tehnologij bodo v svojih karierah uporabljali tehnologijo kot katalizator sprememb v naših družbah."

Veleposlanik Moldavije je dogodek sklenil z besedami: "Seeds for the Future kot vodilni Huaweiev program družbene odgovornosti ne ponazarja le korporativne odgovornosti, ampak tudi prikazuje predanost mladim talentom po vsem svetu. Program, zasnovan za oblikovanje naslednje generacije vodij v digitalni dobi, presega tehnična znanja. Spodbuja občutek globalne pripadnosti, spodbuja kulturno izmenjavo in podjetniški duh."

Globalni program Seeds for the Future sicer od leta 2008 vključuje več kot 15.000 študentov iz več kot 140 držav in regij. V Sloveniji je bil prvič organiziran leta 2020.

V Sloveniji program uspešno zaključila že četrta generacija študentov. Predstavnik iz Slovenije tudi na mednaordnem dogodku.

V programu Seeds for the Future, ki je v Sloveniji v četrti izvedbi potekal lani novembra, so sodelovali udeleženci iz šestih slovenskih fakultet: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI), Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) Univerze na Primorskem, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, DOBA fakulteta.

Predstavnik iz Slovenije, študent Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) Univerze na Primorskem, Milan Nikolič se je udeležil mednarodne ekskurzije na Kitajskem. S svojo aktivno udeležbo se je izvrstno izkazal in prejel priznanje za "Digital Change Maker".

- Konec -

O programu Seeds for the Future

Seeds for the Future je globalni program za mlade tehnološke talente, ki je od leta 2008 vključeval udeležence iz več kot 140 držav in regij. V Sloveniji je bil prvič organiziran leta 2020. Študenti in študentke se v programu usposabljajo na področjih tehnologije 5G, umetne inteligence, kibernetske varnosti, v okviru programa pa spoznavajo tudi teorije vodenja in kitajsko kulturo. Program vključuje tudi interaktivno delo, obisk spletnega razstavnega prostora in delo v mednarodni skupini. Vsi, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, nagrado za udeležbo ter priložnost, da se vključijo v globalni Seeds for the Future klub (alumni), ki jim ponuja nadaljnje vsebine in možnost globalnega mreženja.

O Huaweiu

Huawei, ki je bil ustanovljen leta 1987, je vodilni svetovni ponudnik informacijske in komunikacijske tehnološke (ICT) infrastrukture ter pametnih naprav. Imamo približno 197 tisoč zaposlenih in delujemo v več kot 170 državah in regijah ter služimo več kot trem milijardam ljudi po vsem svetu.

Naša vizija in poslanstvo je vsem ljudem, tako doma kot v organizacijah, omogočiti digitalno izkušnjo, da bi ustvarili popolnoma povezan in pameten svet. V ta namen bomo spodbujali vseprisotno povezljivost in spodbujali enak dostop do omrežij, omogočili storitve v oblaku in umetno inteligenco po vsem svetu, da zagotovimo vrhunsko računalniško moč, kjer je potrebno, zgradili digitalne platforme za pomoč vsem panogam in organizacijam, da postanejo bolj gibčne, učinkovitejše in dinamične, na novo opredelili uporabniško izkušnjo z umetno inteligenco in jo prilagodili ljudem v vseh pogledih, ne glede na to, ali so doma, v pisarni ali na poti.

Za več informacij obiščite Huawei na spletnem mestu www.huawei.com ali nam sledite na:

https://www.linkedin.com/company/seedsforthefuture

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei