O-STA

Huawei napoveduje načrt za uvedbo umetne inteligence v omrežja za povečanje produktivnosti omrežja

Eric Zhao razkriva načrt za prenos umetne inteligence v omrežja

[Šanghaj, Kitajska, 25. junij 2024] V uvodnem govoru na okrogli mizi 5G-A & AI na MWC Shanghai 2024 je podpredsednik in glavni direktor za marketing Huawei Wireless Solution Eric Zhao predstavil načrt za uvedbo umetne inteligence v omrežja. Načrt se osredotoča na izgradnjo ekosistema RAN Intelligent Agent v sodelovanju z operaterji za povečanje produktivnosti omrežja. Prva faza naj bi v obdobju pol leta zajela 1.000 terenskih inženirjev in 10.000 lokacij v Hangzhouju, Guangzhouju, Bangkoku, Jinanu in Shenzhenu.

Po treh letih napornih prizadevanj je telekomunikacijski sektor omrežje 5G-A pripeljal od vizije do resničnosti, leto 2024 pa bo prvo leto uporabe komercialnega 5G-A. Do danes je 5G-A pokazal impresivno zmogljivost na področju razvoja omrežij, poslovanja in naprav. Mobilna omrežja pa se sedaj soočajo z naraščajočim številom izzivov, ki so povezani z zapletenim vzdrževanjem in obratovanjem, različnimi značilnostmi omrežij in raznolikimi operacijami, ki temeljijo na izkušnjah. Skladno s tem trendom Huawei predlaga uvedbo umetne inteligence v omrežja - izgradnjo inteligentnega vmesnika RAN, ki lahko preoblikuje vzdrževanje in obratovanje omrežij, izkušenj in storitve. Ta metoda uvedbe umetne inteligence v omrežje 5G-A bo učinkovito povečala produktivnost omrežij. Inteligentni vmesnik RAN namreč zagotavlja sopilote, ki podpirajo chatbote in vmesnike na podlagi vlog ter druge vmesnike, ki podpirajo avtomatizacijo rešitev na podlagi scenarijev.

Preoblikovanje vzdrževanja in obratovanja: Inteligentni vmesnik RAN povečuje učinkovitost z enostavnejšimi procesi. Impresiven primer tega je sopilot za vzdrževanje na terenu, ki ga je predstavil Huawei. Kot prvi te vrste je sopilot AI-asistent, ki samostojno ustvarja politike reševanja na podlagi obsežnega strokovnega znanja za znatno povečanje učinkovitosti. Med primerom na terenu je omogočil obravnavo napake optične poti z desetkratno učinkovitostjo.

Preoblikovanje izkušenj: Inteligentni vmesnik RAN omrežjem omogoča samodejno optimizacijo izkušenj in varčevanje z energijo. Optimizacija je avtomatizirana na podlagi večdimenzionalnega visoko natančnega zaznavanja v realnem času ter generiranja in dostave optimalnih politik za izkušnje in varčevanje z energijo. Na območju, ki ga pokriva 223 celic, je inteligentni vmesnik RAN stabilno deloval več tisoč ur, avtomatsko maksimiziral zmogljivost in hkrati ohranjal najnižjo možno porabo energije. To je prvič, da je Huawei sodeloval z operaterji pri izvajanju takšnega avtomatiziranega vzdrževanja omrežij.

Preoblikovanje storitev: Inteligentni vmesnik RAN omogoča operacije s sprotno oceno omrežnih virov, ki temeljijo na izkušnjah. To omogoča operaterjem, da zagotavljajo nove storitve takoj, ko so te potrebne in tako zagotavljajo določeno izkušnjo storitev. Paket za zagotavljanje prenosov v živo 5G-A je v tem pogledu izjemno koristen, saj kot prvi tovrstni paket na svetu operaterjem zagotavlja določene hitrosti prenosa navzgor, ki jih potrebujejo za dosego strank prek prenosov v živo, kar je dober primer, kako operaterji inovirajo poslovne modele za pospeševanje monetizacije.

Cilj: uvedba umetne inteligence v omrežja

"Naš cilj je uvesti umetno inteligenco v omrežja. Da bi to dosegli, bomo z naše strani prešli od ponudnika rešitev do soustvarjalca inteligentnih omrežij. Verjamemo, da bo souporaba inteligentnega vmesnika RAN in omrežij ustvarila večjo poslovno vrednost, hitreje preoblikovala omrežja in vodila našo industrijo v novo dobo inteligence," je zaključil Erik Zhao, podpredsednik in glavni direktor za marketing Huawei Wireless Solution.

MWC Shanghai 2024 med 26. in 28. junijem 2024

MWC Shanghai 2024 bo potekal od 26. junija do 28. junija v Šanghaju na Kitajskem. Na dogodku bo Huawei predstavil svoje najnovejše izdelke in rešitve na stojnicah E10 in E50 v hali N1 v Šanghajskem novem mednarodnem razstavnem centru (SNIEC).

Leto 2024 bo prvo leto komercialne uvedbe 5.5G, uvedba gigabitnega optičnega omrežja F5.5G pa se je že začela. Sinergije med omrežji, oblakom in inteligenco bodo spodbudile vseprisotne inteligentne aplikacije in vse bolj raznolike uporabniške izkušnje. Skupaj z globalnimi operaterji, strokovnjaki iz industrije in mnenjskimi voditelji se bo Huawei na letošnjem MWC v Šanghaju potopil v vznemirljive teme, od tega, kako povečati uspeh 5G v dobi 5G-A pa vse do tega, kako izkoristiti potencial rasti prihodkov operaterjev, da nas hitreje popeljejo do inteligentnega sveta.

Za več informacij obiščite: https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2024.

O Huaweiu

Huawei, ki je bil ustanovljen leta 1987, je vodilni svetovni ponudnik informacijske in komunikacijske tehnološke (ICT) infrastrukture ter pametnih naprav. Imamo približno 207 tisoč zaposlenih in delujemo v več kot 170 državah in regijah ter služimo več kot trem milijardam ljudi po vsem svetu.

Naša vizija in poslanstvo je vsem ljudem, tako doma kot v organizacijah, omogočiti digitalno izkušnjo, da bi ustvarili popolnoma povezan in pameten svet. V ta namen bomo spodbujali vseprisotno povezljivost in spodbujali enak dostop do omrežij, omogočili storitve v oblaku in umetno inteligenco po vsem svetu, da zagotovimo vrhunsko računalniško moč, kjer je potrebno, zgradili digitalne platforme za pomoč vsem panogam in organizacijam, da postanejo bolj gibčne, učinkovitejše in dinamične, na novo opredelili uporabniško izkušnjo z umetno inteligenco in jo prilagodili ljudem v vseh pogledih, ne glede na to, ali so doma, v pisarni ali na poti.

Za več informacij obiščite Huawei na spletnem mestu www.huawei.com ali nam sledite na:

https://www.linkedin.com/company/huawei http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei