O-STA

Velikonočne dobrote nekoliko drugače

Prihaja velika noč, najpomembnejši krščanski praznik, ki slavi vstajenje, in čas, ko se družimo z našimi najdražjimi ob okušanju prazničnih dobrot. Letos bodo velikonočni prazniki nekoliko drugačni. Praznovanje bo potekalo v krogu ožje družine, pa tudi na daljše izlete se kljub lepemu vremenu ne bomo odpravili. Bomo pa imeli zato več časa, da se preizkusimo v pripravi velikonočnih dobrot. Takšnih klasičnih, ki jih pripravljamo vsako leto, in tudi kakšnih čisto novih, malo drugačnih jedi. Za vas smo pripravili nekaj idej.


Iz narave na krožnik

Pomlad je že v polnem zagonu, narava pa nas vabi z vsemi svojimi čari. Med drugim nam ponuja tudi marsikatero sestavino, ki jo lahko poiščemo na dnevnem sprehodu po okoliških travnikih in gozdovih in z njo popestrimo letošnje velikonočne dobrote. Borut Jakič, Chéf restavracij hotelov LifeClass Portorož, ki se ponaša tudi z izkušnjami iz italijanske restavracije z Michelinovimi zvezdicami, je za vas pripravil nekaj predlogov jedi, ki jih lahko vključite v letošnji velikonočni jedilnik in z njimi presenetite svoje najbližje.


Od čemaževih njokov s šparglji do sladkih velikonočnih zajčkov

Trdo kuhana jajčka nikakor ne smejo manjkati na velikonočnem jedilniku. Lahko pa jih malenkost popestrimo in pripravimo nadev iz rdeče pese in skute ter jih obložimo s šparglji, ki smo jih nabrali sami. Če smo v naravi našli tudi čemaž, lahko za glavno jed pripravimo čemaževe njoke z omako iz špargljev in habsburške slanine. Seveda pa ne sme manjkati niti nekaj sladkega. Poleg klasične velikonočne potice lahko spečemo še sladke velikonočne zajčke, ki jih bodo še posebej veseli naši najmlajši. Recepti za omenjene jedi bodo v prihodnjih dneh objavljeni na Facebook strani LifeClass Portorož. Želimo vam prijetno kulinarično ustvarjanje!