O-STA

FRI Webinarji v aprilu

Profesorji, asistenti in raziskovalci Fakultete za računalništvo in informatiko UL so v okviru Akademije FRI pripravili skupek brezplačnih webinarjev za popolne laike in računalniško stroko. Tako boste v aprilu imeli možnost iz prve roke prisluhniti zanimivim tematikam vse od slovenskih narečij in prepoznave oseb z biometrijo do osnov umetne inteligence. Izkoristite čas, ki ga preživljate doma, in pridobite dodatne kompetence!

OsOdkrijte bogastvo slovenskih narečij

Slovenski jezik je zelo razčlenjen, saj pozna 7 narečnih skupin in preko 40 narečij in podnarečij. Da bi približali slovenska narečja tudi širši javnosti (in hkrati nudili uporabno orodje za dialektologe), smo na FRI UL v sodelovanju s FF UL pripravili nekaj spletnih aplikacij za temo narečnega govora. Webinar je namenjen vsem, ki jih zanima odkrivanje narečnih posebnosti slovenskega jezika.

Kdaj? 16. 4. 2020 ob 17.00

Več info in prijava: https://bit.ly/2XBJWds

Diagrami primerov uporabe: Prvi korak v svet UML-ja

Webinar predstavi osnove modelirnega jezika UML in njegovo uporabo s poudarkom na diagramih primerov uporabe, ki so osnovni diagrami za zapis funkcionalnosti sistema in nudijo visokonivojski pogled na sistem. Namenjen je razvijalcem programskih rešitev, ki bi želeli spoznati osnove modelirnega jezika UML in osnovne diagrame za zapis uporabniških zahtev, tj. diagrame primerov uporabe.

Kdaj? 21. 4. 2020 ob 17.00

Več info in prijava: https://bit.ly/2wAw9Zg

Kako z biometrijo prepoznajo vašo identiteto?

Z biometrijo prepoznavamo ljudi na podlagi obraza, mrežnice, šarenice, uhljev, prstnih odtisov, glasu ... Na webinarju boste pridobili jasnejšo sliko o tem, kaj biometrija sploh je in kaj se dogaja v zakulisju. Želimo vas spodbuditi k odgovorni uporabi naprav, ki pridobivajo vaše biometrične podatke in razširiti zavedanje o pozitivnih in negativnih posledicah hitrega vzpona biometrije.

Kdaj? 23. 4. 2020 ob 17.00

Več info in prijava: https://bit.ly/2VveavF

Biometrične tehnologije razpoznave ljudi

Na webinarju bomo spoznali pristope, ki se uporabljajo pri biometriji. Ogledali si bomo vse od zajema podatkov do obdelave in shrambe ter se poglobili v delovanje nekaterih najbolj popularnih pristopov za razpoznavo obrazov, prstnih odtisov, šarenice in drugih.

Kdaj? 28. 4. 2020 ob 17.00

Več info in prijava: https://bit.ly/2Vvevyr

Uvod v umetno inteligenco in strojno učenje

Predstavili vam bomo globoko učenje in računalniški vid kot omogočitveno tehnologijo za razvoj novih produktov in reševanje mnogih izzivov na različnih področjih. Seznanili se boste z osnovnimi koncepti in delovanjem, poudarek pa bo na predstavitvi konkretnih primerov uporabe in predaji praktičnih izkušenj pri razvoju tovrstnih rešitev.

Kdaj? 30. 4. 2020 ob 17.00

Več info in prijava: https://bit.ly/2REyVnP


Hvala in lep pozdrav,



Univerza v Ljubljani
Fakulteta za računalništvo
in informatiko
Miha Bejek

Vodja Službe za komuniciranje / Head of Public Relations

Fakulteta za računalništvo in informatiko / Faculty of computer and information science

Večna pot 113, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia
T.: +386 1 479 8260, M.: +386 31 657 277
Miha.Bejek@fri.uni-lj.si, www.fri.uni-lj.si

O-STA - FRI Webinarji banner.jpg~180 KBPrikaži Prenesi