O-STA

Razstrupljevanje je lahko tudi slastno in osvežilno

Pomlad je čas za nov začetek. Ob spomladanskem čiščenju ne smemo pozabiti niti na čiščenje in razstrupljanje svojega telesa, ki je pomembno za ohranjanje notranjega ravnovesja in dobrega počutja. Za celostno razstrupljanje telesa lahko poskrbimo z gibanjem, meditacijo in uživanjem vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki bodo okrepili imunski sistem, telo očistili škodljivih snovi in obnovili zalogo energije. Če se sprašujete, kako bi obenem poskrbeli za zadosten vnos hranilnih snovi in zagotovili okusen obrok, smo za vas pripravili nekaj idej za zdravja polne smutije.

Izkoristite sadeže narave

Narava je resnično vir vsega zdravega, saj lahko skoraj vse za telo potrebne vitamine, minerale in antioksidante najdemo v sadežih narave. Pri pripravi smutijev iz sadja, zelenjave in drugih naravnih sestavin lahko tako sestavimo edinstven zdrav obrok, ki bo pripomogel tudi k lajšanju različnih težav, razstrupljanju telesa, boljšemu počutju in še bi lahko naštevali. Nekaj receptov za okusne smutije, ki jih lahko enostavno pripravite v domači kuhinji, je za vas sestavil Borut Jakič, Chéf restavracij hotelov LifeClass Portorož.

Avokado, ingver in korenje

Vas zanima, kaj imajo skupnega avokado, ingver in korenje? Vsi trije so učinkoviti antioksidanti, ki preprečujejo škodljivo delovanje prostih radikalov v telesu. Korenje je najbolj dostopen vir antioksidantov, če mu dodamo še rdečo peso, ki pomaga pri čiščenju telesa, rdeči radič, jagode, pomarančo, lanena semena, mandljevo mleko, vodo in med, pa dobimo izvrsten rdeči smuti z medom. Ljubitelji avokada lahko za zdrav začetek dneva pripravijo slasten avokadov smuti z mandljevim mlekom, jabolkom, špinačo in vodo. Če pa želite z osvežilnim smutijem navdušiti tudi najmlajše, lahko pripravite sadni smuti s ščepcem poprove mete in datlji. V prihodnjih dneh bodo recepti za številne okusne in hranilne smutije objavljeni na Facebook in Instagram strani LifeClass Portorož.