O-STA

Kyocera s certifikatom ISO 27001 dokazuje zavezanost varovanju podatkov in obvladovanju tveganj

Ljubljana, 17. 04. 2020 - Kyocera Document Solutions Inc., eno od vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, sporoča, da je ponovno prejelo certifikat ISO 27001, s katerim dokazuje svojo zavezanost najvišjim standardom upravljanja informacijske varnosti na vseh področjih poslovnega delovanja.

Tokrat je ISO 27001 Kyoceri podelila organizacija DAS Certification. Mednarodni standard zagotavlja, da je podjetje vzpostavilo okvir poslovnih in IT procesov, ki omogočajo prepoznati, upravljati in aktivno zmanjševati varnostna tveganja.

Za pridobitev certificiranja morajo organizacije vzdrževati strog sistem upravljanja informacijske varnosti (ISMS), ki ustreza 114 različnim zahtevam, vključno z notranjimi revizijami, nenehnim izpopolnjevanjem ter korektivnimi in preventivnimi ukrepi. To je edini standard za sisteme upravljanja informacijske varnosti, ki ga je mogoče neodvisno certificirati in zajema tako zaposlene, procese, kot tehnologijo.

Andrie Muchtar, pooblaščenec za varstvo podatkov v podjetju Kyocera Document Solutions Europe, je izjavil: "Uspešno prestana zadnja revizija je pomemben mejnik za podjetje. Našim obstoječim in bodočim strankam ter drugim zainteresiranim stranem daje dodatno zagotovilo, da skrbimo za njihove podatke. Akreditacija je ključni razlog, da smo uspeli pridobiti visoko stopnjo zaupanja pri naših partnerjih. Lahko so prepričani, da so vsi podatki, ki jih obdelujemo, zaščiteni po najvišjih možnih standardih."

Strožji regulativni režim, ki ga je uvedel GDPR, je zaostril organizacijsko osredotočenost na pomen varnosti podatkov in obvladovanja tveganj. Ko se na naslovnicah medijev pojavijo naslovi o kršitvah varovanja korporativnih podatkov, so potencialna tveganja za podjetja, ki ne zavarujejo svojih podatkov, velika. Vodstva podjetij se tega vedno bolj zavedajo. Raziskave kažejo, da 52% podjetij po vsej Evropi zdaj informacijsko varnost obravnava kot glavno prednostno nalogo.

"V trenutnem varnostno informacijskem okolju so certifikati, kot je ISO 27001, pomembnejši kot kdaj koli prej. Ko organizacija izpolni standard, ga je prav tako pomembno vzdrževati. Podjetja, ki lahko dokažejo, da nenehno dosegajo najvišje mednarodno priznane standarde, bodo v prednosti," je dodal Muchtar.

Potrditev varnostnih referenc družbe Kyocera sledi novici, da je IDC v svoji raziskavi IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 - Vendor Assessment, prepoznal korporacijo kot "glavnega igralca" na trgu varnostnih rešitev in storitev.

#

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2018, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,58 bilijona jenov (približno 14,9 milijarde USD). Kyocera se je uvrstila na seznam "Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19", ki ga izdaja Clarivate Analytics in je na Forbesovi lestvici največjih javnih delnic na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 612 mesto. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.