O-STA

Renault voznike prosi, naj upoštevajo neizkušenost osnovnošolcev in prilagodijo svojo vožnjo

Pred prvim dnem pouka v osnovnih šolah bo Revoz izkoristil
nov medij za poziv voznikom k posebno previdni vožnji

Dan pred začetkom novega šolskega leta bo Revoz nov medij za pošiljanje sporočil in novic uporabil za preventivno akcijo na področju varnosti v prometu. Uporabnikom mobilnih telefonov v Sloveniji, ki so naročeni na brezplačno storitev SMSMisel, bodo v nedeljo poslali prošnjo, naj prve dni pouka upoštevajo neizkušenost ter ranljivost malih osnovnošolcev in vozijo še bolj previdno.

Po dveh mesecih poletnih počitnic bo v ponedeljek, 3. septembra prvi dan pouka za okrog 180 tisoč osnovnošolcev v Sloveniji. Približno 20 tisoč malčkov bo v šolo odšlo prvič v življenju. Vsi pa se bodo z novimi vsakodnevnimi obveznostmi ter nevarnostmi srečali bodisi prvič, ali po brezskrbnem obdobju dolgih počitnic.

Tudi letos bo v prvih šolskih dneh za varnost otrok še posebno skrbelo predvsem starše osnovnošolcev, njihove učitelje in službe, ki skrbijo za varnost in red v cestnem prometu. Pridružimo se jim pri aktivni skrbi za varnejšo pot otrok v šolo in domov, najsi bo to peš, s kolesom, na skiroju ali pa celo z rolerji. Otroci so namreč najšibkejši in najbolj ranljivi udeleženci v prometu.

V Revozu, kjer si tudi sicer prizadevajo aktivno prispevati k povečevanju varnosti v prometu, so se letos odločili za izvirno akcijo. V sodelovanju z EON Mobile bodo v nedeljo, 2. septembra na nekaj sto mobilnih telefonov slovenskih uporabnikov, ki so se doslej naročili na brezplačno storitev "SMSMisel" poslali naslednje sporočilo:

"Jutri bo prvi dan pouka za 180.000 otrok. Prvič v življenju bo šlo v šolo 20.000 malčkov. Ker gre za najbolj ranljive udeležence v prometu, Vas Renault prosi: te dni vozite posebno previdno!"

S to akcijo želijo v Revozu vsaj simbolično pomagati pri skrbi za varnost vseh, predvsem pa najmlajših udeležencev v prometu. Z njo bodo nadaljevali in nadgradili sistematično delo podružnic podjetja Renault na področju varnosti - tudi za mlajše in najmlajše, ki še nimajo svojih avtomobilov.

Revoz med drugim sodeluje tudi s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije. Plod tega sodelovanja je od letošnje pomladi tudi posebna spletna stran www.vozimo-pametno.org. Ta je namenjena predvsem mladim in pretežno neizkušenim voznikom ter tistim, ki bodo to kmalu postali. Vozimo pametno je posebna akcija, ki seznanja z najpogostejšimi nevarnostmi in napakami pri vožnji motornega vozila.

Renault je znamka, ki je varnost zapisala med najpomembnejše strateške smernice podjetja in je na tem področju med vodilnimi v svetu. Modeli Renault so v zadnjih letih od neodvisnih ustanov dobivali najvišje ocene za varnost in zaščito potnikov. Laguna II je bila prvi in doslej edini avto, ki mu je konzorcij EuroNCAP prisodil najvišjo možno oceno - 5 zvezdic. Ista ustanova je modele Clio, Mégane, Scénic in Espace z oceno 4 zvezdic uvrstili med najvarnejše med primerljivimi avtomobili. Skoraj vsi avtomobilski modeli Renault so danes že serijsko opremljeni s kar štirimi varnostnimi blazinami in z učinkovitim protiblokirnim zavornim sistemom (ABS+EBV). Med njimi je tudi novi Clio, ki je avtomobil z najpopolnejšo varnostno opremo v svojem razredu.

Ob začetku novega šolskega leta Renault apelira na vse voznike:

Vozimo pametno!