O-STA

Kupcem vozil Renault v Sloveniji na voljo najširša paleta prvovrstnih finančnih storitev

Danes so predstavniki Komercialne divizije Revoza in Hypo Leasinga v Ljubljani podpisali pogodbo o strateškem sodelovanju na področju financiranja prodaje vozil preko leasinga. S tem bosta Renault kot vodilna avtomobilska znamka in Hypo Leasing kot vodilno leasinško podjetje v Sloveniji kupcem vozil Renault ponudila najbolj celovito paleto finančnih storitev.

Ponudba v okviru parterstva Renault - Hypo Leasing bo poleg klasičnega leasinga obsegala tudi zelo široko in posamičnim potrebam prilagodljivo paleto dodatnih storitev. Ena od njih je pogodba o vzdrževanju “Brez skrbi”, s katero si kupci za vnaprej znano ceno med dobo uporabe vozila lahko zagotovijo redno servisno vzdrževanje vozil, strošek obrabe delov in sklopov, podaljšano garancijo, nakup pnevmatik, storitve službe “Renault Pomoč” in storitev nadomestnega vozila. Zaradi gospodarnosti obsega novega partnerstva bosta Renault in Hypo Leasing lahko zagotavljala financiranje pod najugodnejšimi pogoji na slovenskem trgu.

S strateškim sodelovanjem dveh največjih do najugodnejše ponudbe na trgu

Renault je že tradicionalno in prepričljivo vodilna avtomobilska znamka v Sloveniji, saj ima najbolj razvito prodajno servisno mrežo, celovito paleto izdelkov v vseh segmentih in veliko število kupcev, ki ostajajo zvesti “svoji” znamki. Leta 2001 je Renault pri nas z 11.862 novimi registracijami dosegel 21,63-odstotni tržni delež v prodaji novih osebnih avtomobilov, v segmentu lahkih gospodarskih vozil pa z 933 registracijami 24,37-odstotni delež. V prvih dveh mesecih letošnjega leta je Renault svoja tržna deleža uspel povečati na 26,62 oziroma na 29,84 odstotka.


“Renault je v Sloveniji že dolgo vodilna znamka tudi po dvigovanju kakovosti in širjenju ponudbe storitev za naše kupce. Številne naše inovacije, ki smo jih ponudili v preteklih letih, na primer 24-urna Renault Pomoč in servisi Renault Minuta, so tekmeci sčasoma pričeli posnemati, vendar z nenehnimi izboljšavami nameravamo ohraniti naše vodilno mesto. Strateško sodelovanje Renault - Hypo leasing je del naše politike zagotavljanja prvovrstnih storitev. Pričakujemo, da bomo s skupnim in nadve konkurenčnim nastopom osvojili tudi nove kupce, kar nam bo pomagalo udejaniti našo ofenzivno tržno strategijo,” je dejal Jean-Pierre Ripoll, direktor Komercialne divizije Revoza.


Hypo Leasing je v Sloveniji vodilno leasinško podjetje z dolgo tradicijo in prepričljivo največjim tržnim deležem, ki na področju leasinških storitev v Sloveniji presega 30 %. V letu 2001 so pri nas sklenili več kot 3.000 leasinških pogodb na področju vozil, opreme in nepremičnin in bilančno vsoto povečali kar za dobrih 40 % na 99,9 milijarde tolarjev. Povečan obseg poslovanja je zelo pozitivno vplival na uspešnost poslovanja saj se je čisti dobiček, glede na leto poprej podvojil in za leto 2001 znaša 1,7 milijarde tolarjev.

“Prepričani smo, da bo partnersko sodelovanje s tako renomirano družbo kot je Revoz, še okrepilo naša prizadevanja po zadovoljstvu uporabnikov storitev Hypo Leasinga predvsem in tudi na področju financiranja vozil. Verjamemo, da smo, z visoko usposobljenimi sodelavci in široko mrežo svetovalcev in poslovnih enot Hypo Leasinga po celi Sloveniji, sposobni najširšemu delu kupcev vozil Renault, zagotoviti visoko kakovostno in cenovno ugodno leasinško financiranje,” je še dodal Anton Romih, direktor Hypo Leasing d.o.o..