O-STA

Razvoj tehnoloških rešitev za vse-evropski trg avtomobilske telematike

Danes so Ford Motor Company, PSA Peugeot Citroën in Renault-Nissan objavili namero o ustanovitvi skupnega podjetja (“joint venture”) za razvoj novih telematskih rešitev, namenjenih avtomobilistom v Evropi. Novo podjetje, v katerem bo z enakimi deleži udeležena trojica iz kroga največjih svetovnih avtomobilskih podjetij, bo prvo tovrstno sodelovanje v sektorju telematike.

V bodočem skupnem podjetju za razvoj telematike, ki še nima imena, bodo združili tovrstno tehnologijo, znanje in izkušnje vseh treh partnerjev. Razvili bodo skupno evropsko infrastrukturo, s pomočjo katere bodo svojim kupcem lahko za primerno ceno ponudili učinkovite storitve s področja sodobne avtomobilske mobilnosti.

Skupno podjetje bo zaradi gospodarnosti obsega, združevanja znanja in izkušenj s tega področja in sinergičnih učinkov pomembno prispevalo k zmanjšanju stroškov telematskih storitev za končne kupce.

Z novim skupnim podjetjem nameravajo Ford Motor Company, PSA Peugeot Citroën in Renault-Nissan pospešiti razvoj ponudbe najsodobnejših telematskih rešitev, ki jih bodo po sprejemljivih cenah ponudili avtomobilistom v vseh evropskih državah.

Za ustanovitev novega podjetja morajo pridobiti še odobritev ustreznih oblasti za varstvo konkurence.

Telefonske številke za dodatne informacije:
Ford Motor Company : +44 (1277) 25 20 18
PSA Peugeot Citroën : +33 1 40 66 46 95
Renault-Nissan : +33 1 41 04 63 36