O-STA

Lažje delo od doma - brezplačne licence za Synology VPN Plus

Ljubljana, 20. 4. 2020 - V teh težkih časih nam je priskočil na pomoč tudi Synology. Namreč, od 6. aprila pa do 30. septembra 2020 za VPN Plus ne bo zaračunaval licenc.

Zaradi pandemije virusa COVID-19, se je veliko podjetij odločilo za napotitev svojih zaposlenih na delo od doma. Na Synologyjevih brezžičnih usmerjevalnikih lahko preprosto aktivirate strežnik VPN, ki vam bo omogočil dostop do podatkov v oddaljenem službenem omrežju od doma.

VPN Plus je dodatni paket, ki ga lahko namestite na usmerjevalnike Synology MR2200ac, RT2600ac in RT1900ac. Ob nakupu naprave dobite eno licenco brezplačno, dodatne licence pa so plačljive.

Licence VPN Plus Client VPN Access in Site-to-Site za uporabo navideznega zasebnega omrežja na usmerjevalnikih Synology so do 30. septembra 2020 brezplačne.

VPN Plus - celovita rešitev, ki podpira več protokolov

Najvarnejša postavitev strežnika VPN je na usmerjevalniku, saj ni potrebno odpirati nobenih dodatnih vrat, lokalno omrežje pa je dosegljivo samo preko varne VPN povezave.

VPN Plus, ki je na voljo na usmerjevalnikih Synology podpira 5 protokolov: SSTP, Open VPN, L2TP over IPSec, Synology SSL VPN in Web VPN. Web VPN omogoča postavitev enostavnega portala za dostop do lokalnih virov. Poleg intranet portalov se lahko omogoči tudi Remote Desktop, ki naredi RDP preko spletnega vmesnika za dostop iz okolij kjer RDP ni dovoljen. Konfiguracija Web VPN je enostavna, poglejte si v videu: https://www.youtube.com/watch?v=tk9DZLX9fBc.

Na usmerjevalnikih Synology si lahko postavite tudi site-to-site VPN strežnik. Vsak usmerjevalnik, ki sodeluje v site-to-site povezavi potrebuje posebno licenco. Postavitev je prav tako zelo enostavna: https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/SRM/video.

VPN Plus na usmerjevalnikih Synology:

Synology Router RT2600ac

· Maksimalno 20 odjemalcev VPN

· Maksimalno 10 Site-to-site VPN tunelov

· Maksimalno 3 seje Remote Desktop

· Pretok IPSec / Synology SSL VPN: 205 / 99

· Pretok Site-to-site: 500 / 524

Synology Router MR2200ac

· Maksimalno 10 odjemalcev VPN

· Maksimalno 4 Site-to-site VPN tunele

· Maksimalno 3 seje Remote Desktop

· Pretok IPSec / Synology SSL VPN: 106 / 40

· Pretok Site-to-site: 196 / 169

Za več informacij o usmerjevalnikih Synology, obiščite: http://synology.xenon-forte.si/usmerjevalniki.

##

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.