O-STA

Vzemite si #časzase

Sedaj izkoristite čas, ki ga nikoli niste imeli


V teh dneh nam je ponujena edinstvena priložnost, da čas doma izkoristimo tudi zase, naj bo to razvajanje, iskanje notranjega ravnovesja ali skrb za dobro počutje. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo pomagali v času karantene.


  1. Ohranite redne spalne navade

Zgodnje vstajanje lahko pozitivno vpliva na počutje in zalogo energije. Za lažje jutranje vstajanje določite uro in vsak dan vstanite ob istem času. Brez slabe vesti pa si lahko kakšno jutro vzamete minuto več za poležavanje, a naj bo to bolj izjema kot pravilo.


  1. Sestavite jutranji ritual

Urejen in svež videz prispevata k naši samozavesti. V času karantene naj jutranje ličenje nadomesti prijeten topel tuš. Za piko na i pa si nadenite še najljubši parfum.


  1. Privoščite si najljubšo kavo v jutranji tišini

Ali kava tudi za vas predstavlja nepogrešljiv jutranji ritual? Če vam čas dopušča, si ob kavi privoščite trenutek za branje knjige, ki naj bo lahkotna in pozitivna, tako vam bo ponudila še dodatno energijo za produktiven začetek dneva.


  1. Načrtujte dejavnosti za ves teden

Ljudje smo bolj produktivni, če sledimo začrtanim ciljem. Vsak dan sestavite preprost načrt in ga zabeležite v zvezek ali rokovnik. Naj bo to učenje nečesa novega ali čas, namenjen vrtnarjenju. Pomembno je, da vsak dan naredite nekaj za svojo dušo.

  1. Ne pozabite na fizične aktivnosti

Bodite ustvarjalni, saj obstaja nešteto možnosti za dnevno gibanje. Če živite v stanovanjskem bloku, se lahko večkrat na dan sprehodite gor in dol po stopnicah. Tako boste ohranili mišice tonične in srčno-žilne dejavnosti aktivne.


  1. Razvajajte se z doma narejenim lepotnim ritualom

Ob koncu dneva si privoščite zasluženo razvajanje. Za mladosten in svež videz kože lahko poskrbite z domačo masko za obraz, ki jo pripravite iz sestavin v svoji kuhinji. Potrebujete le banano, olivno olje in med. Ideje za pripravo edinstvenih naravnih mask pa lahko v prihodnjih dneh najdete na Facebook in Instagram strani LifeClass Portorož.


  1. Pred spanjem prižgite dišečo svečo

Plamen sveče in čudovita aroma bosta pričarala sproščujoče in prijetno vzdušje, da boste pred spanjem lahko umirili tako telo, kot misli.