O-STA

Jean-Paul Belmondo, ikona francoskega novega vala

Majski sredini večeri bodo na kanalu AMC posvečeni velikanu francoskega filma Jean-Paul Belmondu. Legendarni igralec se je filmskim kolegom, režiserjem in gledalcem prikupil s svojo neizmerno karizmo, srčnostjo in sproščenim nastopom. Ljubljenec ljudskih src je leta 2016 v Benetkah prejel Zlatega leva za življenjsko delo. Na kanalu AMC boste vsako sredo v maju lahko uživali v hudomušnih filmskih vlogah, ki jih je Belmondo ustvaril v zgodnjih osemdesetih letih.

Nepridiprav z velikim srcem

Rdeča nit sredinih večerov v maju bodo triki, prevare in komični vložki. Prvo majsko sredo, bomo tako v filmu Vesele praznike (Happy Easter) lahko spremljali zgodbo o Stephanu, velikem zapeljivcu, ki se nazadnje ujame v mrežo svojih laži. Kako se izogniti ločitvi, ko te žena zaloti z mlado ljubico? Še bolj napeto pa je, ko se nič hudega sluteč, znajdeš sredi mednarodne spletke, v katero je vpleten sam državni vrh. Kako se konča filmska avantura z naslovom Prevarant v Benetkah (Con Artist in Venice), si oglejte 13. maja.

Teden dni kasneje se bomo z Belmondom v filmu Mrhovinarji (The Vultures) preselili v leto 1943, v čas druge svetovne vojne v Tuniziji, kjer se enota francoske tujske legije bolj kot za prevlado na bojišču, poteguje za zlate bančne rezerve. Še več akcije in pretkan rop banke pa bomo videli v francosko-kanadski kriminalni komediji Rop (Hold-up), v kateri se poleg Belmonda, predstavi tudi kasnejša zvezdnica serije Seks v mestu, Kim Catrall in znani francoski igralec Guy Marchand. Ali bo trojici uspelo prelisičiti policijo, se lahko prepričate 27. maja na kanalu AMC.