O-STA

Druge letne nagrade za "vodje upanja" za priznanje odločenosti in inovativnosti oseb z multiplo sklerozo

NEW YORK, CAMBRIDGE, Massachusets in DUBLIN, Irska--(BUSINESS WIRE)-- 16. maj 16 2005--

Nacionalno združenje za MS, MSWorld(R), Biogen Idec in Elan nadaljujejo tradicijo z razširjenim programom nagrad z novo mladinsko kategorijo

Nacionalno združenje za multiplo sklerozo (NMSS), MSWorld(R), Biogen Idec in družba Elan Corporation so danes začeli postopek za podelitev druge letne nagrade za vodje upanja za MS, programa, ki izreka priznanje ljudem z MS in njihovim družinam ter prijateljem, ki so se odzvali na vsakodnevne izzive bolezni na način, ki druge navdaja z upanjem. Spletni program, ki se začenja danes, bo nagradil najbolj navdihujoče sodelujoče v vsaki izmed sedmih kategorij. Zmagovalec vsake kategorije bo prejel 1000 ameriških dolarjev in izlet za dve osebi na konferenco Nacionalnega združenja za MS, ki bo letos potekala v Atlanti od 9. do 11. novembra. Zmagovalci bodo priznanja prejeli na konferenci in bodo predstavljeni na spletni strani www.msleadersofhope.com.

Letos bo podeljena nagrada v novi kategoriji za mladostnike od 5 do 17 let. Prav tako bodo lahko prvič sodelovali Kanadčani. Pričakujemo, da bo skupno število sodelujočih preseglo številko 2000, ki smo jo zabeležili lani.

"Izreden odziv na lanski program nas je spodbudil, da program razširimo in več posameznikom omogočimo, da delijo svoje kreativne ideje in osebne izkušnje. Upamo, da bomo s tem nudili informacije o raznolikih in iznajdljivih načinih izboljšanja življenja bolnikov z MS in njihovih svojcev še večjemu številu oseb z izkušnjami z MS kot tudi širši javnosti," je dejal Joyce Nelson, predsednik upravnega odbora Nacionalnega združenja za MS.

Lani je bilo v treh tednih oddanih več kot 20.000 glasovnic za 18 finalistov. Zmagovalne zgodbe in rešitve, objavljene na www.msleadersofhope.com, so dokazale kreativnost in duh ljudi, ki so zaradi MS povezani z inovativnimi programi, kot so "fitMS", sklop vaj za moč in ravnotežje; "Memory Scrapbooks", program za ohranjanje dragocenih spominov; in načrt vaj, ki je učiteljici šestega razreda pomagal, da je lastno bolezen uporabila kot orodje pri poučevanju.

"Zadovoljni smo, da zopet sodelujemo pri podeljevanju nagrad, in se veselimo izročitve priznanj resnično izrednim posameznikom kasneje letos. Biogen Idec že skoraj desetletje tesno sodeluje z obolelimi za to težko boleznijo in njihova odločenost ter pogum sta nam segla v srce. S podpornimi storitvami in nenehnimi raziskavami in razvojem še naprej dajemo upanje ljudem, ki živijo z MS," je dejal James C. Mullen, generalni direktor Biogen Idec.

"Lanski program je dokazal, kako pomembno je, da bolniki najdejo rešitve za vsakodnevne izzive. Kot pacient vem, da smo na prvi bojni črti pri iskanju načinov, kako izboljšati kvaliteto življenja. Letošnji dogodek je še boljši, saj vključuje tudi naše prijatelje iz Kanade in novo mladinsko kategorijo. Ta duh sodelovanja med bolniki vpliva na vse nas, je dejala mag. Kathleen Wilson, predsednica in ustanoviteljica družbe MSWorld.

"Elan s ponosom podpira "vodje upanja", program, ki izreka priznanje posameznikom, ki so z obvladovanjem življenja z MS navdahnili druge. Odločeni smo, da bomo osebam z MS in njihovim najbližjim izboljšali življenje," je dejal Kelly Martin, predsednik uprave Elana. Z današnjim dnem lahko posamezniki, ki jih zanima sodelovanje v programu, obiščejo spletno stran www.msleadersofhope.com in sporočijo svojo idejo ali pa pošljejo elektronsko pošto ljudem, za katere mislijo, da bi morali s svojim kreativnim in inovativnim načinom spopadanja z MS kandidirati za nagrade. Letošnje kategorije so: -

- Mladina

-- Mobilnost

-- Razmerja

-- Razporejanje časa

-- Zaposlitev/delovno mesto

-- Spomin

-- Nega

Prijavite se lahko do 31. julija 2005, ko bo žirija oseb z MS iz Nacionalnega združenja za MS, MSWorlda, Biogen Ideca in Elana izbrala tri finaliste za vsako kategorijo. Po končanem izboru bodo zgodbe in kreativne rešitve vseh finalistov objavljene na spletni strani www.msleadersofhope.com, kjer bodo lahko obiskovalci glasovali v vsaki kategoriji. Spletno glasovanje bo potekalo med 12. septembrom in 20. oktobrom 2005, medtem ko bodo zmagovalci razglašeni 8. novembra 2005.

Multipla skleroza

Multipla skleroza (MS) je nepredvidljiva kronična bolezen centralnega živčnega sistema, ki jo ima po podatkih Nacionalnega združenja za MS 400,000 ljudi v ZDA in približno 2,5 milijona po vsem svetu. To je bolezen odraslih, predvsem žensk, ki se tipično pojavi med 20 in 50 letom. Po svetu vsako uro zboli nova oseba. Med simptomi MS so problemi z vidom, izguba ravnotežja, ohromelost, težave s hojo in celo popolna paraliza. O Nacionalnem združenju za MS Nacionalno združenje za MS, ki je bilo ustanovljeno leta 1946, financira raziskave, nudi storitve obolelim, organizira strokovne izobraževalne programe in osvešča javnost o MS bolj kot katerakoli MS organizacija v svetu.

O Biogen Idec

Biogen Idec (NASDAQ: BIIB) uvaja nove standarde nege v onkologiji, nevrologiji in imunologiji. Družba je vodilna na svetu pri razvoju, proizvodnji in trženju novih terapij in znanstvena odkritja spreminja v napredek pri zdravstveni oskrbi. Informacije o družbi, izdelkih in sporočila za javnost najdete na http://www.biogenidec.com.

O družbi Elan

Elan Corporation (NYSE: ELN) je biotehnološko podjetje, ki se osredotoča na področje nevrologije. Zavezani smo izboljšanju življenja bolnikov in njihovih družin, saj se trudimo znanstvene inovacije uporabiti tako, da zapolnimo pomembne medicinske praznine, ki še vedno obstajajo po vsem svetu. Delnice Elana kotirajo na borzah v New Yorku, Londonu in Dublinu. Dodatne informacije o družbi najdete na http://www.elan.com.

O MSWorld

MSWorld je bil ustanovljen pred devetimi leti kot spletna klepetalnica, in sicer na pobudo Christopherja Reeva. Od takrat se je razvil v obsežno spletno stran za samopomoč za vse, ki se soočajo z MS. Vsi sodelavci so bolniki in prostovoljno žrtvujejo svoj čas, da pomagajo drugim. Cilj MSWorld je, da pacienti dosežejo veliko stopnjo neodvisnosti, saj nudi varno spletno mesto, kjer dobijo podporo in informacije. "Naš moto je Dobro počutje je stanje duha. Šele ko se zares poglobiš v duha dobi življenje največji potencial," pravi mag. Kathleen Wilson predsednica in ustanoviteljica www.msworld.org.

KONTAKTI:

National Multiple Sclerosis Society

Arney Rosenblat, 212-476-0436

or

MSWorld, Inc.

Kathleen Wilson, 541-687-5221

www.msworld.org

or

Biogen Idec

Amy Brockelman, 617-914-6524

or Elan Corporation, plc

Brian McGlynn, 212-407-5740