O-STA

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani zaključuje koncertno sezono 2019/2020 s ciklom treh poletnih spletnih koncertov komornih skupin Akademije za glasbo

Uvedba izrednih razmer zaradi pandemije koronavirusa je v marcu prekinila koncertno dejavnost Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Vendar umetniško angažiranje študentov in profesorjev Akademije ni zastalo. V omejenih pogojih delovanja so se povezali v različne skupine in pripravili več spletnih posnetkov skladb, od katerih izpostavljamo le najbolj odmevne:

COVID-19 Cello Quartet (Luka Papež, Lara Bešić, Laura Sečkar in Lara Bojadjieva), mentor prof. Gal Faganel

Felix Mendelssohn Bartholdy: Andante religioso za kvartet violončelov iz Orgelske sonate, op. 64, št. 4 v priredbi Valterja Dešpalja

https://www.youtube.com/watch?v=pePUMjyw-W0&feature=youtu.be

Komorni zbor Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, dirigent Sebastjan Vrhovnik

Himna Republike Slovenije z domov ob 30. obletnici sprejetja zakona o slovenski himni 29. marca 2020

https://www.youtube.com/watch?v=po1lB3osFiU

Brass Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani

Posnetek BRASS AG goes ONLINE, mentor prof. Dušan Krajnc

Rok Golob: Železni komad

https://youtu.be/o-v1gRji9EE

Študentje in profesorji Akademije za glasbo so kljub omejitvam ohranjali pripravljenost za izvedbo načrtovanih koncertov v koncertni sezoni 2019/2020. Teh žal niso mogli biti izvesti v načrtovanih terminih. Po odpravi izrednih razmer so nastopili pogoji za realizacijo nekaterih od njih.

Prof. mag. Matjaž Drevenšek, prodekan za umetniško dejavnost Akademije za glasbo UL: "Sodelavci Akademije v času koronakrize seveda ne sedimo križem rok. Na vse pretege se trudimo, da v času posebnih ukrepov naše umetniško delo in njega rezultati ne zastanejo. To nam je v veselje in izziv, sodelujoči pri pripravi in izvedbi dejavnosti pa bomo znova dokazali, da nas tudi virus ne more ustaviti pri snovanju in izpeljavi dogodkov, ki bogatijo tako strokovno kot ljubiteljsko javnost, saj je ta lačna naših koncertov."

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani bo tako koncertno sezono študijskega leta 2019/2020 zaključila s ciklom treh koncertov cikla Solo e da camera, ki bodo zaradi omejitev glede števila obiskovalcev koncertov neposredno prenašani tudi preko spleta. Koncerte bo posnel Radio SLO - program ARS, predvajani pa bodo jeseni v oddajah Nove glasbene generacije.

17. 6. 2020 ob 19.30 bo v Veliki dvorani Palače Kazina koncertni Večer komornih del Ludwiga van Beethovna, s katerim bo Akademija za glasbo UL proslavila 250-letnico skladateljevega rojstva. Koncert bodo izvedli različni klavirski sestavi, nastopili bodo študentje Akademije za glasbo UL. Več o koncertu na povezavi https://www.ag.uni-lj.si/dogodki/ostali-dogodki/poletni-spletni-koncerti-akademije-za-glasbo-univerze-v-ljubljani-2.

24. 6. 2020 ob 20.30 bo v Veliki dvorani Palače Kazina koncert Kvarteta saksofonov Akademije za glasbo UL. Več o koncertu na povezavi https://www.ag.uni-lj.si/dogodki/ostali-dogodki/poletni-spletni-koncerti-akademije-za-glasbo-univerze-v-ljubljani-1.

1. 7. 2020 ob 19.30 bo v Veliki dvorani Palače Kazina koncert Komorni večer 2 - predstavili se bodo Godalni kvartet D.A.M.A, godalni kvartet EMONA, Ansambel trobent AG UL ter Trobilni kvintet Schaka. Več o koncertu na povezavi https://www.ag.uni-lj.si/dogodki/ostali-dogodki/poletni-spletni-koncerti-akademije-za-glasbo-univerze-v-ljubljani.

Vstop na koncerte je prost.

Vse koncerte bo mogoče neposredno spremljati preko spleta na povezavi https://video.arnes.si/portal/api/asset/embed/x18VMJqU8JMYEwYmYmzrAav1.

Ostale odpadle koncert koncertne sezone 2019/2020 iz ciklov Tutti in Solo e da camera bo Akademija izvedla v prihodnji koncertni sezoni.