O-STA

Študenti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani koncertirajo skupaj z vrstniki iz Avstrije in Italije - nov mednarodni projekt Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in njenih partnerskih ustanov v tujini TRIPTIH SUITA 2021

Tri glasbeno izobraževalne ustanove iz treh sosednjih držav - Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani, Conservatorio "Jacopo Tomadini" iz Vidma (I) in Gustav Mahler Privat Universität iz Celovca (A) - so združile moči pri postavitvi skupnega koncerta svojih študentov. Koncert bo izveden trikrat, premierno 30.9.2021 v Vidmu (I), potem pa še 1.10.2021 v Ljubljani (dvorana KGBL na Ižanski cesti) in 4.10.2021 v Celovcu (A).

Posebnost koncerta je njegova zasnova - že naslov koncerta pove, da gre za TRIPTIH, trodelni umetniški dogodek, katerega osrednji del predstavlja izvedba glasbenega dela Triptih suita 2021 (Trittico suite 2021). Gre za večkompozicijsko delo štirh avtorjev: Lorenza Gioca (1994), Melani Popit (1998), Felice Di Paolo (1995) in Filipa Laštra (1999), katero bo izvedel posebej za ta koncert postavljen Triptih ansambel 2021 (Trittico Ensemble 2021), ki ga sestavljajo študenti vseh treh glasbenih ustanov.

Poleg osrednje točke koncerta bo le-tega dopolnjeval program, ki ga bosta na vsakem koncertu prispevali gostujoči ustanovi s svojimi študenti. Tako se bodo v Vidmu predstavili študenti iz Ljubljane in Celovca, v Ljubljani študenti iz Vidma in Celovca ter v Celovcu študenti iz Vidma in Ljubljane. S tem dobiva koncert svojo trodelno podobo, morda bolj značilno za slikarstvo, a vsekakor inovativen pristop h koncertni zasnovi. Triptih tako postaja model koncertne zasnove in naslov koncerta to vsekakor potrjuje.

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani tako že na začetku koncertne sezone 2021/2022 (so)postavlja na oder mednarodni projekt, še enega v vrsti odličnega sodelovanja z glasbeno-izobraževalnima ustanovama iz Vidma in Celovca.

Več o koncertu:

Trittico Suite 2021, Dvorana KGBL, Ižanska cesta 12, Ljubljana, ob 19.30, vstop prost

https://www.ag.uni-lj.si/dogodki/ostali-dogodki/trittico-suite-2021