O-STA

Koncertni finale študijskega leta 2020-2021 na Akademiji za glasbo univerze v Ljubljani

Sporočilo za javnost 22. 6. 2021

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani zaključuje študijsko leto 2020-2021 z intenzivno koncertno dejavnostjo. Kljub omejenim pogojem za delo zaradi korona virusa predstavlja svojo umetniško dejavnost v nezmanjšanem obsegu, le v časovno nekoliko strnjenih ciklih.

Predstavila so se že Pihalni orkester Akademije za glasbo UL (koncert 12. 5. 2021 v Slovenski filharmoniji), Dekliški komorni zbor Akademije za glasbo UL (koncert 26. 5. v Slovenski filharmoniji) in Simfonični orkester Akademije za glasbo UL z gostujočo dirigentko Christine Larsen Maguire (Junij v Ljubljani - Kongresni trg, 15. 6. 2021). Vsi trije koncerti sodijo v cikel Tutti, v katerem se predstavljajo največji sestavi Akademije za glasbo oz. gostujejo najboljši študentje AG UL kot solisti - gostje na koncertih slovenskih simfoničnih orkestrov. V okviru tega cikla se bo do konca avgusta izvedel tudi koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor s solisti - študenti Akademije za glasbo UL 30.6.2021 v Veliki dvorani SNG Maribor.

Akademija za glasbo UL pa se bo predstavila tudi s Poletnim festivalom Solo e da Camera, ki bo potekal v dneh od 28. junija do 9. julija 2021. V desetih dneh se bo zvrstilo 20 koncertov, praviloma vsak dan en koncert študentov AG UL in en koncert profesorjev AG UL. Predstavili se bodo različni sestavi, od vokalno instrumentalnega dua do številčnejših komornih skupin. Koncerti bodo potekali v čudovitem ambientu Atrija Akademije za glasbo UL na Starem trgu 34 v Ljubljani ter v dvorani Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu.

"Večina minulega študijskega leta je na Akademiji za glasbo UL minilo brez koncertne dejavnosti v živo, zato smo se odločili, da zamujeno strnemo v Poletni festival, na katerem se bodo predstavili naši profesorji in študenti s pestrim programom od baroka do sodobne glasbe. Prepričani smo, da se bo za vsakega ljubitelja glasbe našlo kaj zanimivega in da bomo lahko skupaj po dolgem času znova začutili povezanost z umetnostjo. Vljudno vabljeni! " (prof. Simon Dvoršak, vodja projekta)

Podrobne informacije o festivalu in posameznih koncertih lahko najdete na spletni strani Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani https://www.ag.uni-lj.si/dogodki/studio-za-novo-glasbo/poletni-festival-ul-ag-solo-e-da-camera-2021-28-junij-ndash-9-julij-2021- .