O-STA

V nedeljo tradicionalno kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vabi na tradicionalna kolesarsko prireditev po priljubljeni kolesarski poti št. 01 (z dodanim obiskom Vranskega), ki bo v nedeljo, 21. junija. Start bo pred Ekomuzejem hmeljarstva in pivovarstva Slovenije v Žalcu (Cesta Žalskega tabora 2), cilj pa na tržnici pri Fontani piv Zeleno zlato.

Približno 50 km dolga pot vodi od Žalca preko Vrbja, Prebolda, Kaplje vasi, Grajske vasi, Tabora, Vranskega in Podvrha mimo Žovneškega jezera, Braslovč, Polzele, Zgornjih Grušovelj in Gotovelj nazaj v Žalec. Predviden čas vožnje glavne skupine je 2,5 ure.

Na poti se bodo ustavili na štirih postojankah, kjer bodo udeležencem na voljo brezalkoholni napitki in okrepčila:

1. postojanka pri Režajevi domačiji - Prebold

2. postojanka pri Domu krajanov - Tabor

3. postojanka pri trgovskem centru - Vransko

4. postojanka v drevoredu pri Žovneku - Braslovče

V prijavnino10 € je všteto spominsko darilo, okrepčila in malica na cilju. Tam bo potekalo tudi nagradno žrebanje za praktične nagrade.

Prijave sprejemajo preko spletne prijavnice. V skladu z varnostnimi ukrepi NIJZ bodo na dogodek sprejeli prvih 200 prijavljenih udeležencev. Prijavnino v višini 10 € je potrebno plačati na transakcijski račun: 01390-6033656356, sklic: 12-117-2020. Plačilo je možno tudi na samem dogodku.

Prireditev je namenjena kolesarjem, ki so sposobni v štirih urah prevoziti progo. Otroci, mlajši od 15. let, morajo voziti v spremstvu staršev ali trenerja. Za otroke do 15 let je uporaba varnostne čelade obvezna, za ostale jo priporočajo.

Prireditev se bo odvijala ob normalnem prometu z upoštevanjem cestno-prometnih predpisov.

V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Vse udeležence prosijo, da na prireditvi upoštevajo splošna navodila in priporočila NIJZ za zamejitev širjenja virusa bolezni COVID-19

Več informacij: Matej Sitar, vodja programa šport, matej.sitar@zkst-zalec.si

www.zkst-zalec.si