O-STA

Poletni dan v Lipici - priložnost za stik z liicanci, ogled predstave in doživetje najlepših skritih kotičkov kobilarne z električnimi kolesi

Prihodnji topli in sončni dnevi, prav posebej pa praznični 25. junij, so pravi čas za Poletni dan v Lipici. Tu je prišlo na svet že 30 malih igrivih žrebet, ki si jih lahko obiskovalci ogledajo pred hlevi na Borjači. Posebno povabilo velja tudi na ogled prve poletne predstave klasične šole jahanja in spoznavanje lipiških drevoredov ter pašnikov med vodenim kolesarjenjem z električnimi kolesi.

Poletni dan v Lipici na praznični 25. junij se bo začel z doživetjem odhoda lipicanskih kobil na pašnike, ki mnogim obiskovalcem ostane v spominu kot eden najlepših prizorov v Lipici. Kmalu bo sledila predstavitev treninga lipicancev in vožnje vpreg, nato pa voden stik z lipicancem, ki se ga najbolj razveselijo otroci.

Novost letošnjega poletja je vodeno kolesarjenje po prelepih lipiških drevoredih z električnimi kolesi, kobilarna jih svojim obiskovalcem nudi v okviru evropskega projekta MobiTour. Vodeno kolesarjenje se bo pričelo ob 11.30, nato pa se bo dogajanje nadaljevalo s spoznavanjem šestih klasičnih linij lipicanskih žrebcev ter najstarejšega in najlepšega lipiškega hleva Velbance. Doživetja z lipicanci se bodo vrstila vse do 15. ure, ko bosta lepota in eleganca belih lipicancev pritegnili obiskovalce k ogledu prve predstave klasične šole jahanja v letošnjem poletju.

Privlačen in pester program Poletnega dneva v Lipici, ko se vsako uro dogaja kaj zanimivega, bo na voljo tudi v nedeljo, 28. junija, v juliju in avgustu pa vsak dan, razen ob ponedeljkih. V juliju in avgustu bodo znova na ogled tudi predstave klasične šole jahanja in uradni trening z lipicanci, ki se jih veselijo tako obiskovalci kot tudi lipicanci in njihovi jahači. Predstave bodo julija in avgusta znova na programu vsak torek, petek in nedeljo ob 15. uri, uradni trening z lipicanci pa ob sredah, četrtkih in sobotah ob 11. uri v prireditveni jahalnici.

Vsak Poletni dan v Lipici bo tako - v objemu mediteranskega sonca - pripovedoval zgodbo o lepoti, ponosu, pogumu, prijateljstvu in povezovanju, ki se je v Kobilarni Lipica začela že pred 440 leti.

Medijsko središče >> https://bit.ly/2X09ten

Foto galerija >> https://we.tl/t-CU4TpfSSlo

Foto: Jošt Gantar / projekt VisitKras, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle, Kobilarna Lipica / Mediaspeed