O-STA

Otvoritev poletja je uspela, pred nami kopica novih zanimivih dogodkov

Celje, 22. junij 2020 - Sobotna otvoritev Poletja v Celju, knežjem mestu 2020 je na različne lokacije po mestnem središču privabila številne Celjane, kar je dokaz, da smo v knežjem mestu željni dogodkov. V prihajajočem tednu bo pestro dogajanje, eden bolj zanimivih bo akustični koncert skupine Tabu pri Vodnem stolpu.


Sobotnega uvodnega dne v sklopu Poletja v Celju in hkrati Poletne muzejske noči ni ogrozila niti na trenutke slabša vremenska napoved. Navkljub nekaj kapljam dežja so se Celjanke in Celjani zbirali po različnih lokacijah v mestnem središču in z veseljem spremljali dogajanje. Vrhunec otvoritve je bil zvečer, ko so se ob 18. uri začeli koncerti in 1. Poletni gourmet, vrata pa so odprli galerije in muzeji, ki so obiskovalcem ponujali brezplačen vstop in ogled razstav. Z obiskom so bili zadovoljni prav vsi, prav tako z odlično hrano Galerije okusov, za glasben vložek pa so poskrbeli mladi pevci BK Studia, Sandra Feketija z bandom ter orkester Akord. V nedeljo je bilo Celje, tako kot številna druga slovenska mesta, prizorišče Praznika glasbe. Na različnih lokacijah so se predstavili številni lokalni glasbeniki.

Prvi polni teden Poletja v Celju, knežjem mestu bo zelo zanimiv in pester. V torek bo v Muzeju novejše zgodovine Celje ogled razstave in pogovor ob razstavi Za domovino z rockom naprej. Pogovorna gosta ob 17. uri bosta Žiga Valetič in Klemen Lah. Ob 18. uri bo na Mestni plaži glasbeno-lutkovna predstava z naslovom Hvaležni medved v izvedbi glasbenega gledališča Melite Osojnik. Ob 20. uri bo v parku za gimnazijo Celje-Center dogodek GCC pozdrav poletju, predstavitev četrte številke literarne revije Podstrešje in letna kino projekcija belgijsko-nizozemske drame Dekle.

V petek ob 19.30 bo v Špitalu za pr'jatle oziroma pri Vodnem stolpu akustični koncert skupine Tabu. Na trgu pred Mestnim kinom Metropol bo otvoritev XXIX. državnega prvenstva Slovenije v jadralnem letenju in mednarodnega odprtega prvenstva Celje. Večer se bo končal ob 21. uri s koncertom zasedbe Artcoustic pred Metropolom.

V soboto ob 10. uri bo na TKD Celje predstavilo dve legendi o Sv. Maksimiljanu, ki bosta osnova za likovno delavnico na prostem. Dogodek bi namesto na Mestni plaži v Kvartirni hiši. Ob 11. uri bodo v Galeriji Volk odprli razstavo slik XXII. Poletnega extempora Poletje 2020. Ob 17. uri bo na Drevesni hiši v mestnem gozdu Celje prvi dogodke v sklopu Festivala Prisluhi, predstavili se bodo Trio Loka in Boris Bizjak. Ob 21. uri bosta pred Metropolom nastopila Neža&Marko. V nedeljo ob 17. uri bo na Drevesni hiši dogodek pod naslovom Zvočna kopel z gongi.

V soboto in nedeljo bo drugi konec tedna, ko bo na Starem gradu Celje potekal program Živa zgodovina. Prvič bomo gostili skupino Vitezi najemniki grofov Celjskih. Poudarek bo na otroškem animacijskem programu, postavljena pa bo otroška arena za mečevanje.

Organizatorji prosimo obiskovalce, da se dogodkov udeležijo le, če so zdravi. Ob tem naj upoštevajo smernice in navodila NIJS in Vlade Republike Slovenije. Uporaba mask je priporočljiva, če ni mogoče zagotoviti razdalje 1,5 metra. Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe programa, zato svetujemo, da se za več informacije obrnejo na posamezne prireditelje.

Več informacij o celotnem programu Poletja v Celju, knežjem mestu najdete na spletni strani www.celje.si.