O-STA

Na poletnih ustvarjalnicah za otroke bodo šivali ročno in šivalnim strojem

Iz Maryna's Quilt studio & More sporočajo, da bodo lahko otroci poletne počitnice preživeli na drugačen način. Pod skrbnim mentorstvom bodo osvojili veščine ročnega šivanja in se naučili uporabljati tudi šivalni stroj. Za otroke so pripravili poseben program, ki bo spodbujal njihovo vedoželjnost, domišljijo in ustvarjalnost.

Program ustvarjalnic vsebuje spoznavanje šivalnega stroja Bernina in njegovih funkcij, preizkušanje različnih šivov, recikliranje starih oblačil, priprava načrta za izdelek in izbira, blaga ter sukancev, krojenje in izrezovanje, šivanje izdelka, dekoracija izdelka z različnimi tehnikami in elementi

Ustvarjalnice šivanja so zasnovane po načelu VEZ - vedoželjnost (spodbujajo radovednost in željo po spoznavanju neznanega, novosti in skrivnosti), energija (skupaj z otroki si prizadevajo za pozitivno, zdravo, ustvarjalno energijo), zaupanje (otroci najbolj potrebujejo občutek varnosti, ki je temelj vseh naših medsebojnih odnosov).

Na ustvarjalnicah bodo starim, odsluženim stvarem dali novo vsebino, zato bodo otroci s seboj lahko prinesli stari jeans ali drugo staro blago, ter ostanke, iz katerih bodo naredili predpasnike in toaletne torbice, pa tudi stare zadrge in gumbe.

V Maryna's studio bo otrokom na voljo, uporaba šivalni stroji Bernina, sukanci in igle, koščki blaga za kombiniranje in aplikacije, dekorativni trakovi za okrasitev izdelkov, papir za krojenje, škarje, meter, ravnilo....

Poletne ustvarjalnice bodo potekale od ponedeljka do petka po 4 šolske ure med 9:00 in 12:00, skupaj 20 pedagoških ur. Cena delavnice je 65 € za prvega otroka, za drugega otroka iz iste družine pa je 10 % popust.

Termini ustvarjalnic:

1. 29. 6. - 3. 7. 2020

2. 6. 7. - 10. 7. 2020

3. 13. 7. - 17. 7. 2020

4. 17. 8. - 21. 8. 2020

5. 24. 8. - 28. 8. 2020

Lokacija: Maryna's Quilt Studio & More, Medvedova cesta 17, Ljubljana. Prijave: maryna@marynastudio.com ali prek telefona 041 362 656.

Pripravil: Janez Platiše
Foto: Maryna studio