O-STA

Pred nami nov pester teden poletja v Celju

Celje, 29. junij 2020 - Prvi počitniški teden Poletja v Celju, knežjem mestu prinaša kopico novih in zanimivih dogodkov, ki bodo po vsebini zadovoljili vsakogar. Ena od novosti letošnjega poletja bodo brezplačna vodenja na Drevesno hišo v Mestnem gozdu in po mestnem jedru, ki bodo potekala od 1. julija do konca avgusta vsako sredo in četrtek.

Zavod Celeia Celje brezplačna vodenja začenja v sredo ob 17. uri do Drevesne hiše, ob četrtkih prav tako ob 17. uri pa po mestnem jedru. Za več informacij oziroma prijave na vodenja se obrnite na Turistično informativni center na Glavnem trgu 17.

Že v torek bo 10. uri Muzej novejše zgodovine Celje začenja s petdnevnim raziskovalno-ustvarjalno-zabavnim programom za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole. Ob 18. uri bodo na svoj račun prišli najmlajši, saj bo na Mestni plaži ob 18. uri lutkovna predstava z naslovom Zaljubljeni Žabec v izvedbi KD Smeško. Dan se bo končal s koncertom Pihalnega orkestra Celje pri Vodnem stolpu ob 20. uri.

V sredo bo ob 20.30 pri Knežjem dvorcu koncert Celjskega godalnega orkestra, ki letos praznuje 75 let neprekinjenega delovanja. V četrtek ob 18. uri bodo pri Splavarskem mostu predstavili konceptualno instalacijo Zvezdno nebo Celjskih. Uro kasneje bo v Galerija Kvartirna hiša odprtje razstave akademskega slikarja Milana Razborška iz cikla Apokaliptični svet. Ob 20. uri se bo na Glavnem trgu pričel zanimiv koncert zasedbe Kontra Kvartet, ki preigrava glasbo klezmer - tradicionalno glasbo vzhodnoevropskih judov Aškenazi. Ob 21. uri pa v Kavarni MCC pripravljajo pogovorni večer s Franjem Jurovičem z naslovom Zgodovina skozi oči kitarista.

V petek ob 17. uri se bo začel dvodnevni mednarodni plesni dogodek Break the floor. Festival Celje Fokus vrata odpira v petek ob 20. uri v Likovnem salonu Celje. Ob 21. uri bosta na ploščadi pred Mestno kavarno Metropol nastopila Vagabunda, istočasno pa se bo v Urbanem vrtu v MCC-ju začel glasbeno-kulinarični dogodek ob odprtju festivala Celje Fokus.

Drevesna hiša v Mestnem gozdu bo v soboto ob 17. uri gostila drugo dejanje Festivala Prisluhi. Predstavil se bo trio Lontrg. Ob 19. uri bo v Fotohiši Pelikan odprtje razstave Fokus, istočasno pa predstavitev razstave oziroma prostorske intervencije umetnice Nataše Berk. Ob 20.30 bo pri Vodnem stolpu koncert Funk Fact, pol ure kasneje pa bo pred Mestno kavarno Metropol nastopil Duo Ajd Čao.

Za ljubitelje zgodovine Pokrajinski muzej Celje v nedeljo pripravlja javno vodstvo po razstavi Grofje Celjski.

Več informacij o celotnem programu Poletja v Celju ter preostalih dogodkih v prihajajočem tednu najdete na spletni strani www.celje.si ter v mesečniku prireditev, ki je na voljo v TIC-u na Glavnem trgu.

Vse obiskovalce vljudno naprošamo, da se dogodkov udeležijo le, če so zdravi. Ob tem naj upoštevajo navodila in smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Vlade Republike Slovenije. Priporočljiva je uporaba zaščitnih mask, v kolikor ni mogoče zagotoviti razdalje 1,5 metra.