O-STA

Z novimi ukrepi prve odpovedi poletnih dogodkov

Celje, 30. junij 2020 - Novi ukrepi Vlade Republike Slovenije za preprečevanje novega širjenja koronavirusa so nekatere organizatorje poletnih dogodkov prisilili v odpoved ali prestavitev. Zavod Celeia Celje je odpovedal današnji koncert Pihalnega orkestra Celje pri Vodnem stolpu, ki je bil v programu Poletja v Celju, knežjem mestu 2020. Nov datum bosta dobila plesni performans Mojce Majcen ter Knežji festival piva, ki ga bomo namesto 11. julija skušali izpeljati septembra.

Vlada RS je v ponedeljek napovedala nove omejitve za javne dogodke oziroma zbiranja na javnih krajih. Od danes je na teh dovoljeno zbiranje največ 50 ljudi, izjema so prireditve z dovoljenjem Nacionalnega instituta za javno zdravje, kjer se lahko zbere do 500 ljudi. Gre za dogodke, na katerih lahko organizatorji zagotovijo fizično razdaljo med obiskovalci dogodka.

Koncert Pihalnega orkestra Celje bi se moral začeti danes ob 20. uri. Ustreznega dovoljenja v tako kratkem času ne moremo pridobiti, zato smo se na Zavodu Celeia Celje skupaj s Pihalnim orkestrom Celje odločili, da koncert odpovemo.

Plesni performans Mojce Majcen, ki je bil predviden za 10. julija v Likovnem salonu smo v dogovoru z umetnico prav tako prestavili. Nov datum bomo sporočili naknadno.

Z novimi ukrepi pa smo bili primorani prestaviti tudi Knežji festival piva, ki je bil načrtovan za soboto, 11. julija. Dogodek, ki ga soorganizirajo Zavod Celeia Celje, Klub študentov občine Celje in MCC kavarna bomo skušali izpeljati 5. septembra.

Na Zavodu Celeia Celje skrbno spremljamo dogajanje v povezavi z omejevanjem koronavirusa na vseh področjih. O morebitnih spremembah programa Poletja v Celju, knežjem mestu 2020 se bomo odločali sproti in vas o tem obveščali.