O-STA

Teden v znamenju glasbe in delavnic

Celje, 13. julij 2020 - Četrti teden Poletja v Celju, knežjem mestu 2020 prinaša kopico dogodkov, ki bodo za okus vsakogar. Popestritev poletnega dogajanja je tudi Mestna plaža na Savinjskem nabrežju, ki je vrata odprla v petek in ponuja osvežilne pijače, sladoled, prigrizke ter športne rekvizite in igre.

Najmlajši si bodo v torek ob 18. uri na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju lahko ogledali predstavo čarodeja Tonija.

V sredo ob 20.30 bo v Knežjem dvorcu koncert Andreja Omejca na saksofonu in Teje Udovič na akordeonu. V primeru dežja bo dogodek v Celjskem domu.

Socio večgeneracijski center v četrtek ob 13. uri pripravlja urice pogovorne angleščine, v petek pa še tri dogodke. Ob 9. uri bo delavnica z naslovom učenje slovenščine za tujce, ob 10. uri bo Socio izvedel pohod do Drevesne hiške in zvočno kopel s tibetanskimi posodami, ob 14. uri pa še ustvarjalne delavnice za mlade.

Pester petek se bo nadaljeval zvečer. Ob 20.30 bo pri Vodnem stolpu koncert zasedbe LF band, pol ure kasneje pa na ploščadi pred Mestno kavarno Metropol koncert rokerskega dueta Pivski&Panter.

V soboto ob 10.15 Pokrajinski muzej Celje pripravlja otroško ustvarjalnico na prostem, ob 21. uri pa bo pred Metropolom koncert CODA tria, ki se bo predstavil z večno zelenimi melodijami.

Pokrajinski muzej Celje bo imel v nedeljo ob 11. uri javno vodstvo po razstavi Celeia - mesto pod mestom, tedenski dogodki pa se bodo končali ob 17. uri z zvočno kopeljo na Drevesni hiši.

Zaradi zadnjih vladnih ukrepov bo nov datum dobilo odprtje razstave v Galeriji AQ, kjer bi predstavili projekt The Miha Artnak - Polutizem / Pollutism. Odprtje je bilo predvideno za petek, novega datuma organizatorji še nimajo.

Zavod Celeia Celje se je vmes dogovoril za nov datum performansa Mojce Majcen. Dogodek v Likovnem salonu, ki bi moral prvotno biti 10. julija, bo 31. avgusta.

Tako kot od začetka julija bo tudi to sredo in četrtek brezplačno poletno vodenje. V sredo ob 17. uri bo lokalni vodnik udeležence popeljal do Drevesne hiške v Mestnem gozdu, v četrtek prav tako ob 17. uri pa po mestnem središču, ko bo predstavil zanimive osebnosti, stavbe, legende in še kaj.

Podrobnejši program Poletja v Celju 2020 najdete na spletni strani celje.si in v brezplačnih mesečnikih, ki so na voljo v TIC center na Glavnem trgu 17.

Vse obiskovalce vljudno naprošamo, da se dogodkov udeležijo le, če so zdravi. Ob tem naj upoštevajo navodila in smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Vlade Republike Slovenije. Priporočljiva je uporaba zaščitnih mask, v kolikor ni mogoče zagotoviti razdalje 1,5 metra.